Hyundai Grandeur Heritage Series

Hyundai Grandeur Heritage Series

Nostalgisch toekomstbeeld

Hyundai viert de 35ste verjaardag van zijn statige Grandeur met een restomod-interpretatie van het historische model. Op het menu: elektrische aandrijving en moderne technologieën in een koetswerk met subtiele neo-retro accenten.

Nadat het zijn beroemde Pony uit 1975 al trakteerde op een neo-retro behandeling, breidt Hyundai nu zijn “Heritage Series”-collectie uit met een nieuwe benadering van zijn topmodel uit 1986, de Grandeur. Daarmee wil het de 35ste verjaardag van zijn vlaggenschip gepast vieren met een versie die helemaal mee is met de tijdsgeest van de elektromobiliteit.

Inspiratiebron

“Wanneer onze designers de toekomst ontwerpen, is het belangrijk dat ze terugblikken op wat we in het verleden gecreëerd hebben en daar inspiratie uit te putten,” benadrukt Hak-soo Ha, Head of Interior Group bij het Hyundai Design Center. “Met de Grandeur Heritage Series hebben onze ontwerpers een belangrijk deel van de geschiedenis van Hyundai geherinterpreteerd als een prachtige en unieke mix van vintage en eigentijds, die de onbegrensde mogelijkheden van ons elektrische tijdperk weerspiegelt.”

Parametric Pixel

De Grandeur Heritage Series concept behoudt de hoekige look van het originele model, maar moderniseert die dankzij de ‘Parametric Pixel’ lichtsignatuur, de LED pixels uit de unieke lichtblokken van de IONIQ 5. De charme van de Grandeur Heritage Series wordt ook gemaakt door het subtiel moderniseren van enkele retro-toetsen, zoals zijn radiatorrooster, de velgen die doen denken aan de typische wieldeksels van limousines destijds, of nog de nieuwe achteruitkijkspiegels.

Sprong in de tijd

De tijdreis gaat een stuk sneller aan boord van de typische ‘eighties’ Grandeur die hertekend wordt voor het derde millennium. Ook hier wordt de oorspronkelijke inspiratiebron perfect gecombineerd met de meest moderne technologieën. Het stuur met één spaak, de door de luchtvaart geïnspireerde versnellingshendel en het bordeaux velours van de Grandeur uit 1986 krijgen een nieuwe look en gaan perfect samen met een een bijzonder groot aanraakscherm, een topklasse audiosysteem en een spectaculaire verlichting.

Nog meer goed nieuws: na een herwerkte Pony uit 1975 en deze Grandeur uit 1986, zal de tijdreis van de Heritage Series bij Hyundai ook in de toekomst nog zijn vruchten afwerpen. Wordt vervolgd dus!

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich