Hyundai i30 N Project C

Hyundai i30 N Project C

Hyundai Motor bevestigt beperkte reeks van i30 N

  • de 275 pk van de i30 N in een lichtere, lagere versie van de auto
  • uitrusting, geïnspireerd door het high-performance R&D Centre van Hyundai in Namyang
  • première in september op het Salon van Frankfurt

Kontich – 20 augustus 2019 — Hyundai Motor bevestigt de nakende lancering van een beperkte reeks van zijn i30 N met een eerste reeks beelden van een nog gecamoufleerde versie, enkele weken vóór de wereldpremière.  

​Deze i30 N Project C krijgt een hele reeks upgrades op vlak van design en setup, om het rijplezier van de i30 N nog extra te versterken.  Bij de specifieke uitrusting vinden we onder andere nieuwe materialen, zoals met koolstofvezel versterkte kunststoffen, en nieuwe 19-duims velgen die zo uit de autosport lijken te komen. Dat alles moet de i30 N Project C merkelijk lichter maken dan de standaardversie. En wie lichter zegt, zegt natuurlijk ook nog vinniger en directer. Extra aerodynamische upgrades maken het plaatje compleet en moeten voor een onnavolgbaar rijplezier zorgen in deze sportieve Hyundai.  

De eerste foto’s tonen een nog gecamoufleerde i30 N Project C, waarbij de hoofdletter “C” verwijst naar de high performance-testbaan van het merk in het Koreaanse Namyang, de zogenaamde “Area C”. Op die piste zag destijds het N-gamma van Hyundai het levenslicht, wat intussen al leidde tot een hele reeks modellen met N-badge.  

Zijn officiële wereldpremière beleeft de i30 N Project C volgende maand op de IAA in Frankfurt. De productie wordt strikt beperkt tot 600 exemplaren voor de Europese markt.

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich