Hyundai i40 krijgt hertekende neus en nieuwe veiligheidsvoorzieningen

Hyundai i40 krijgt hertekende neus en nieuwe veiligheidsvoorzieningen

De i40 is nu verkrijgbaar met de nieuwe Smartstream 1,6-liter dieselmotor en een motorenpalet dat volledig voldoet aan de Euro 6d Temp-norm

  • Hyundai Motor geeft update aan design en veiligheid van i40 sedan en break voor D-segment
  • In de hertekende voorkant werd de karakteristieke Cascading Grille van het merk verwerkt
  • Het bijgewerkte veiligheidspakket omvat onder meer de Forward Collision-Avoidance Assist (FCA)
  • De i40 is nu verkrijgbaar met de nieuwe Smartstream 1,6-liter dieselmotor en een motorenpalet dat volledig voldoet aan de Euro 6d Temp-norm

Hyundai Motor heeft zijn i40 bijgewerkt: het design werd aangescherpt, de veiligheidsvoorzieningen vernieuwd en de aandrijflijnen opgewaardeerd. De opgefriste look en verbeterde specificaties moeten de i40 nog aantrekkelijker maken voor Europese klanten en brengen de vernieuwde motoren in lijn met de Euro 6d Temp-emissienormen. De bijgeschaafde i40 is beschikbaar als sedan of als break.

Story image

Elegante stijl met frisse uitstraling

Hyundai’s i40 wordt gekenmerkt door zijn comfortabele ruimte voor passagiers en bagage. Met zijn hertekende ontwerp laat hij een frisse, moderne wind waaien door het D-segment. Zijn vloeiende, dynamische profiel wordt aangevuld door het sterke voorkomen van de nieuwe voorzijde met de Cascading Grille die karakteristiek is voor Hyundai. De nieuwe lichtmetalen velgen van 18 duim maken het gestroomlijnde profiel af en geven de klant er nog een optie bij, naast de eerdere 16- en 17-duimsvelgen.

Het interieur van de i40 kan in twee kleuren worden geleverd: beige of zwart. In beide kleuren is een volledige lederen bekleding verkrijgbaar. Om de kleur van de zetels te accentueren, kunnen de deurpanelen ook worden voorzien van contrasterende inzetstukken, een optie die de auto ook vanbinnen een elegante, rustige stijl aanmeet. Daartoe draagt ook het geraffineerde metalen mazenpatroon op het dashboard bij.

Story image

Nieuwe actieve veiligheidsvoorzieningen

Om elke rit comfortabel en veilig te houden, beschikt de i40 nu over het Hyundai SmartSense-pakket met actieve-veiligheidstechnologie en rijhulpsystemen. Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) waarschuwt de bestuurder voor noodsituaties en remt automatisch indien nodig. Het gebruikt camerasensoren en werkt in drie stappen. Aanvankelijk waarschuwt FCA de bestuurder met visuele en geluidssignalen. Vervolgens controleert het de remmen in functie van het gevaar op een aanrijding en ten slotte past het maximale remkracht toe om een aanrijding te vermijden of de gevolgen ervan te verminderen wanneer ze onafwendbaar is geworden. Het systeem wordt geactiveerd wanneer vóór de auto een voertuig wordt waargenomen en werkt bij snelheden boven 10 km/u.

Nieuwe efficiënte aandrijving

Hyundai heeft ook het assortiment aandrijvingen herzien, zodat ze betere rijprestaties en een lager verbruik leveren en aan de nieuwe Euro 6d Temp-emissienormen voldoen. De i40 is nu leverbaar met de recent ontwikkelde Smartstream-dieselmotor van 1,6 liter in twee vermogensversies. De standaardversie wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak (6MT) en levert 85 kW/115 pk en een koppel van 280 Nm. Voor wie nog meer rijplezier wil, is er de performante versie van de Smartstream 1,6-liter met een vermogen van 100 kW/136 pk en een koppel van 320 Nm. Een efficiënte zeventrapstransmissie met dubbele koppeling (7DCT) brengt dat over op de wielen. De Smartstream-aandrijvingstechnologie verhoogt de prestaties en verlaagt het reële brandstofverbruik.

Story image

Hyundai biedt in de i40 ook een 1,6 liter grote benzinemotor aan: de 1.6 GDI met handgeschakelde zesversnellingsbak ontwikkelt een vermogen van 97 kW/135 pk. Alle motoren van de i40 voldoen aan de nieuwe Euro 6d Temp-emissienormen.

De opgefriste i40 wordt een van de hoogtepunten op het Autosalon van Brussel.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich