Hyundai IONIQ 5 N wint 2024 World Performance Car Award

  • IONIQ 5 N uitgeroepen tot 2024 World Performance Car, en meteen de vierde grote overwinning voor de volledig elektrische IONIQ 5 line-up in de afgelopen drie jaar.
  • IONIQ 5 en IONIQ 6 waren achtereenvolgens drievoudig titelwinnaar bij de World Car Awards in respectievelijk 2022 en 2023.
  • IONIQ 5 N, in juli 2023 voorgesteld, definieert een nieuw segment van prestatiegerichte EV's

NEW YORK/SEOUL, 27 maart 2024 - Hyundai Motor Company heeft vandaag zijn zegetocht voortgezet bij de World Car Awards met de IONIQ 5 N high-performance elektrische auto (EV) die werd uitgeroepen tot World Performance Car 2024. Dit is de vierde belangrijke overwinning van de Hyundai IONIQ 5 N in de afgelopen drie jaar. De overwinning van vandaag verstevigt de positie van de IONIQ 5 N als koploper op de markt, omdat hij EV-concurrenten blijft overtreffen met zijn uitmuntende high-performance technologie.

"We zijn blij en vereerd dat we de prestigieuze World Performance Car award hebben ontvangen voor onze IONIQ 5 N", zegt Jaehoon Chang, President en CEO van Hyundai Motor Company. "Deze erkenning is een bewijs van Hyundai's toewijding om de grenzen van elektrische prestaties en innovatie te verleggen. Het is geweldig om onze inspanningen beloond te zien met in totaal zeven World Car Awards-titels in de afgelopen drie jaar. We zijn trots dat we onze winnende reeks kunnen voortzetten en de positie van Hyundai als leider in de wereldwijde EV-industrie kunnen verstevigen."

World Car Awards maakte de winnaars van dit jaar bekend tijdens een ceremonie tijdens de 2024 New York International Auto Show (NYIAS). De vele nominaties weerspiegelen de groeiende status van Hyundai Motor op het wereldtoneel en bouwen voort op eerdere successen bij de World Car Awards. IONIQ 5 en IONIQ 6 van het merk behaalden in 2022 en 2023 drievoudige overwinningen in de categorieën World Car, World Electric Vehicle en World Car Design.

"Het is geweldig om in naam van het hele N-team deze erkenning te krijgen van de prestigieuze World Car Awards-jury", zegt José Muñoz, President en Global COO van Hyundai Motor Company. "We dragen deze geweldige prijs op aan onze gepassioneerde klanten die high-performance auto's waarderen en beloven auto's te blijven leveren die opwinden en inspireren. We vinden het geweldig om de leiding te nemen in dit nieuwe tijdperk van elektrische prestatievoertuigen en zijn vastbesloten om voortdurend de grenzen van de technische mogelijkheden voor slimme mobiliteit uit te dagen."

IONIQ 5 N, die in juli 2023 werd geïntroduceerd als eerste EV van Hyundai N, vertegenwoordigt een nieuw segment van prestatiegerichte EV's dankzij nieuwe technologieën en verhoogde capaciteiten op het circuit, en betekent de eerste stap in de elektrificatiestrategie van N. Hij combineert het Electric Global Modular Platform (E-GMP) van de standaard IONIQ 5 met N's motorsporttechnologieën en maakt gebruik van N's expertise van geëlektrificeerde 'Rolling Labs' om de high-performance capaciteiten van de EV te maximaliseren. IONIQ 5 N is in de media alom geprezen als 'baanbrekend', een 'game-changer' en de 'benchmark' voor EV's met hoge prestaties. IONIQ 5 N won ook de 2023 Car of the Year Award van Top Gear en zette de snelste elektrische SUV rondetijd neer op de Nürburgring Nordschleife door het Duitse 'Sport Auto'.

"IONIQ 5 N vertegenwoordigt een sleutelmoment voor Hyundai N en onze elektrificatiestrategie. Door ons E-GMP platform te combineren met de ​ N- motorsport expertise, hebben we een baanbrekende high-performance EV gecreëerd die een nieuwe standaard heeft gezet in de industrie," zegt Till Wartenberg, Vice President en Head of N Brand & Motorsport bij Hyundai Motor Company. "De lofbetuigingen en erkenning die we hebben ontvangen, bevestigen onze toewijding aan het leveren van innovatieve, bestuurdergerichte elektrische voertuigen. Met de IONIQ 5 N herdefiniëren we niet alleen wat een prestatieauto is, maar geven we ook vorm aan de toekomst van elektrisch rijplezier."

De World Car Awards is een jaarlijks evenement waarbij 100 internationale juryleden uit 29 landen een testrit maken en hun stem uitbrengen op een aantal in aanmerking komende auto's.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be