Hyundai Ioniq EV verkozen tot VAB-Gezinswagen van het Jaar 2017

Zowel de gezinnen als de professionele jury verkiezen unaniem de Ioniq Full Electric tot VAB-Gezinswagen van het Jaar in de categorie van de elektrische wagens.

Naar goede gewoonte organiseert de mobiliteitsorganisatie VAB elk jaar de verkiezing van de VAB-Gezinswagen van het Jaar. In het licht van de actualiteit en de steeds groeiende interesse van het publiek in elektrische mobiliteit, staat de categorie van de elektrische gezinswagen welllicht het meest in de kijker.

Ioniq overtuigt pers en publiek

Niet minder dan 7 deelnemende voertuigen waren er in de categorie van de elektrische gezinswagens. Dat groeiende deelnemersveld is tekenend voor de evolutie binnen het segment. 80 gezinnen en 22 professionele autojournalisten konden alle deelnemende EV’s uitgebreid aan de tand voelen en beoordelen. Vaak merk je dan toch uiteenlopende meningen tussen de publieks- en persjury, maar in het geval van de Ioniq EV was het oordeel unaniem; beide jury’s plaatsten de elektrische nieuwkomer van Hyundai op het hoogste schavot.

Met een totaal van 180 punten laat de Ioniq EV zijn directe achtervolgers (Nissan Leaf met 152 punten en de VW Passat met 142 punten) ver achter zich. De opmerkingen die de organisatoren noteerden waren dan ook erg positief. De gezinnen vonden de Ioniq een mooi pakket: “Mooie, ruime en zeer goed uitgeruste wagen. Een eerlijke prijs en veel waar voor zijn geld.” Of: “Alle indrukken positief: design, rijcomfort, rijgedrag, genoeg plaats voor het gezin en dat aan een aangename prijs.”

De autojournalisten waren gelijkgestemd: “Betaalbaar, modern en praktisch. Uitstekend rijgedrag en comfortabel”. En: “Veel ruimte en betaalbaar met een keurige standaarduitrusting.” Of nog: “Zeer bruikbaar als gezinswagen. Ruim, goed uitgerust, neutraal rijgedrag.”

Tot 280 km autonomie

De Hyundai Ioniq is een heuse wereldpremière want het is de enige wagen ter wereld die in 3 verschillende aandrijfmodi beschikbaar is (hybride, plug-in hybride en full electric).

De volledig elektrische Ioniq heeft een 120 pk sterke elektromotor en een 28 kWu sterke batterij. De combinatie zorgt voor een theoretisch rijbereik tot 280 km, in de praktijk altijd ruim voldoende voor dagelijkse verplaatsingen. Hyundai heeft trouwens een samenwerking met de groenestroomleverancier Eneco, waardoor klanten kunnen rekenen op een volledig groene mobiliteit.

Elke Ioniq, dus ook de volledig elektrische versie, biedt bijzonder veel waar voor z’n geld. In Premium-uitvoering kost het model 34.999 € BTW inclusief (in Vlaanderen geniet de klant momenteel ook van een premie van 4.500 € bij aankoop van een Ioniq EV). De Premium-trim biedt een uiterst complete uitrusting waarbij een bijzondere aandacht is gegaan naar de veiligheidsuitrusting en het gebruikscomfort. Zo is bijvoorbeeld een navigatiesysteem, xenonlichten en een adaptieve cruise control standaard op elke Ioniq EV.

Verder komt elke Ioniq EV ook met 5 jaar totale waarborg zonder km-beperking en 8 jaar garantie op de batterij.

De Ioniq VAB Elektrische Gezinswagen van het Jaar zal te bewonderen zijn op het autosalon van Brussel, bij Hyundai in paleis 6.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be