Hyundai Ioniq EV voor het 2e opeenvolgende jaar verkozen tot VAB-Gezinswagen van het Jaar

VAB jury verkiest de Ioniq Full Electric tot VAB-Gezinswagen van het Jaar 2018, in de categorie van de elektrische wagens.

Naar goede gewoonte organiseert de mobiliteitsorganisatie VAB elk jaar de verkiezing van de VAB-Gezinswagen van het Jaar. VAB voorziet daarbij 3 categorieën, waarbij die van de elektrische voertuigen wellicht het meest tot de verbeelding spreekt in een tijd waarin alternatieve aandrijvingen iedereen bezighoudt.

De Hyundai Ioniq is overigens het enige model op de markt dat aangeboden wordt met 3 aandrijfmodi. Zo kan de klant naar keuze en behoefte kiezen tussen de hybrideversie, de plug-in hybride of de volledig elektrische Ioniq. Het was die laatste die heeft deelgenomen aan de VAB Gezinswagenverkiezing.

Ioniq 2e jaar op rij beste EV

Niet minder dan 7 voertuigen hebben deelgenomen in de categorie van de elektrische gezinswagens. Met een totaal van 143 punten laat de Ioniq EV zijn directe achtervolgers (Renault Zoë met 136 punten en de VW e-Golf met 135 punten) ver achter zich.

Opmerkelijk; het is het 2e opeenvolgende jaar dat de Ioniq EV de gerenommeerde VAB-prijs in de wacht sleept. Het is nog maar de derde keer in de 31-jarige geschiedenis van de VAB gezinswagenverkiezing dat exact hetzelfde model twee maal wint.

De opmerkingen die de juryleden noteerden waren dan ook erg positief. De gezinnen vonden de Ioniq een mooi pakket: “De Ioniq heeft een complete uitrusting, mooie afwerking en een zeer overzichtelijk dashboard. Het is een wagen met een leuke uitstraling, hoge kwaliteit en een aangenaam rijcomfort. Leuk infotainment systeem. Prima prijs/kwaliteit verhouding.”

De autojournalisten zorgden voor het overwicht in de puntentelling. Zij waren dus nog meer overtuigd van de kwaliteiten van de Ioniq EV: “De Ioniq EV rijdt prima en is erg ruim. Hij heeft een goede autonomie en een degelijke prijs. De Ioniq is zeer bruikbaar als gezinswagen.”

Tot 280 km autonomie

De volledig elektrische Ioniq heeft een 120 pk sterke elektromotor en een 28 kWh sterke batterij. De combinatie zorgt voor een theoretisch rijbereik tot 280 km, in de praktijk altijd ruim voldoende voor dagelijkse verplaatsingen. Hyundai heeft trouwens een samenwerking met de groenestroomleverancier Eneco, waardoor klanten kunnen rekenen op een volledig groene mobiliteit.

Elke Ioniq, dus ook de volledig elektrische versie, biedt bijzonder veel waar voor z’n geld. In Premium-uitvoering kost het model 35.699 € BTW inclusief (in Vlaanderen geniet de klant momenteel ook van een premie van 2.500 € bij aankoop van een Ioniq EV). De Premium-trim biedt een uiterst complete uitrusting waarbij een bijzondere aandacht is gegaan naar de veiligheidsuitrusting en het gebruikscomfort. Zo is bijvoorbeeld een navigatiesysteem, xenonlichten en een adaptieve cruise control standaard op elke Ioniq EV.

Verder komt elke Ioniq EV ook met 5 jaar totale waarborg zonder km-beperking en 8 jaar garantie op de batterij.

De Ioniq VAB Elektrische Gezinswagen van het Jaar zal te bewonderen zijn op het autosalon van Brussel, bij Hyundai in paleis 3.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be