Hyundai KONA Electric

Hyundai KONA Electric

Opvallend populair op de Europese fleetmarkt

Offenbach/Kontich - 7 april 2022. De Europese fleetmarkt loopt warm voor de Hyundai KONA Electric. In 2021 leverde het Koreaanse merk niet minder dan 15.000 exemplaren van zijn 100% elektrische compacte SUV aan klanten in het “True Fleet”-segment in heel Europa. De KONA Electric werd ook verkozen tot “Best Zero Emission Car Under £40,000” op de UK Fleet News Awards 2022.

In september vorig jaar werd in Europa de kaap van de 100.000 verkochte exemplaren van de KONA Electric overschreden. Daarbij valt het op dat het model nog populairder is op de fleet- dan op de particuliere markt, met een marktaandeel in het fleetsegment van de elektrische voertuigen van 4,2% in de grootste vijf Europese landen, tegen 3,5% van de elektrische auto’s die aan particulieren geleverd werden. Daarnaast vinden ook de 100% elektrische Hyundai IONIQ en de meermaals bekroonde IONIQ 5 steeds vaker hun weg naar Europese vloten, modellen die binnenkort het gezelschap krijgen van nog meer elektrische Hyundai-modellen.

Grote namen, ook in België

Hyundai speelt actief in op de noden van de fleetmarkt, onder andere via contracten met vijf van de grootste corporate leasingpartners. Via die leasebedrijven onderhoudt het merk een nauwe band met 116 actieve klanten op Europees niveau, zoals Coca-Cola en Uber, die de KONA Electric in hun vloot hebben opgenomen. In ons land gaat het naast Coca-Cola ook om vloten als ​ de Vlaamse Overheid en verschillende politiezones.

De KONA Electric biedt dan ook heel wat voordelen. Naast zijn lokale nuluitstoot dankzij een 100% elektrische aandrijflijn en een WLTP-gehomologeerd rijbereik tot 484 kilometer dankzij de keuze uit een batterijpakket van 39,2 of 64 kWh, speelt hij ook perfect in op de praktische noden van Europese gebruikers. Zijn compacte buitenafmetingen maken hem wendbaar en handig, terwijl hij ruim genoeg is voor zowel passagiers als hun bagage (van 332 tot 1.114 liter). Daarnaast biedt hij dankzij Hyundai’s Smart Sense technologie een bijzonder hoog niveau van actieve veiligheid.

Story image

Hyundai als fleetexpert

De Hyundai KONA is daarmee één van de meest overtuigende elektrische keuzes voor fleetklanten, die helemaal mee zijn met de pluspunten van elektrisch rijden. Op die manier verplaatsen ze zich niet alleen op een duurzame manier, maar plukken ze ook heel wat fiscale voordelen.

Maar niet enkel de producten van Hyundai weten te overtuigen, ook de aanpak van het merk wordt geapprecieerd door fleetklanten. Met technische expertise, ook voor particulieren toegankelijke pan-Europese laadoplossingen, een uitstekend garantiepakket (5 jaar/onbeperkt aantal kilometer en 8 jaar/160.000 kilometer op de batterij) en een uitstekende TCO voor al zijn modellen, is Hyundai de mobiliteitspartner bij uitstek voor fleetklanten.

 

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich