Hyundai levert nieuwe Tucsons aan Securail

Speciaal aangepaste Tucson 4WD is ideale partner voor de beveiliging van het Belgische spoorwegnet.

Het is niet de eerste keer dat Securail SUV’s bestelt bij Hyundai. Securail is onder de NMBS-vleugels de dienst die verantwoordelijk is voor preventie en veiligheidsinterventies op en rond het Belgische spoorwegnet. Al sinds 2004, bij de lancering van de eerste generatie Tucson, was Securail overtuigd van de betrouwbaarheid en kwaliteit van Hyundai’s meest populaire SUV. Recent plaatste Securail een nieuwe bestelling van 17 wagens waarvan de levering vandaag plaatsvond.

Aangepaste uitrusting

Als basis koos Securail voor de Tucson 2.0 CRDi met vierwielaandrijving en automatische versnellingsbak. Bij dagelijkse interventies van de mobiele teams komt het voertuig regelmatig naast de gebaande paden terecht, waarbij geen enkel type ondergrond een obstakel mag vormen voor de patrouille. Dankzij de automatische 4WD van de Tucson met vergrendelbaar centraal differentieel, is dat alvast een zorg minder.

Uiteraard werd ook de nodige signalisatie voorzien met medewerking van de firma Terberg Specials uit Genk. De nieuwe, lage LED-lichtbalk op het dak met ingebouwd omgevingslicht zorgt ervoor dat lage bruggetjes geen schade veroorzaken aan de blauwe knipperlichten. Vooraan werden twee extra blauwe knipperlichten voorzien in het radiatorrooster, achteraan werden 3 extra knipperlichten voorzien.

De sirene van de Tucson interventiewagens zit voortaan onder de motorkap, zodat bij prioritaire interventies minder geluid binnendringt in het interieur. Bovendien kan de sirene heel snel en intuïtief ingeschakeld worden. Wanneer het voertuig een kruispunt nadert volstaat een snelle druk op de claxon om de sirene in werking te zetten. Handig én veilig !

Binnenin werd verder nog specifieke bijkomende uitrusting voorzien zoals een flexibel leeslampje, speciale vuilbestendige zetelhoezen, rubberen tapijten en twee grote zaklampen die permanent worden opgeladen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be