Hyundai Motor en Motional onderlijnen veiligheid van op IONIQ 5 gebaseerde robotaxi in meest recente campagnevideo

Hyundai Motor en Motional onderlijnen veiligheid van op IONIQ 5 gebaseerde robotaxi in meest recente campagnevideo

• ​ De meest recente campagnevideo toont hoe Hyundai Motor en Motional de uitrol van de bestuurderloze robotaxi IONIQ 5 in Las Vegas eind 2023 voorbereiden.

• ​ De video laat zien hoe de autonome robotaxi veilig door de straten van Las Vegas rijdt en reageert op allerlei ongewone 'edge case' scenario's.

• ​ Na de introductie van de bestuurderloze robotaxi in Las Vegas zijn de twee bedrijven van plan de autonome robotaxi naar Los Angeles en andere grootsteden in de wereld te brengen.

SEOUL/KONTICH, 3 januari 2023 - Hyundai Motor Company heeft een nieuwe campagnevideo uitgebracht voor de aanstaande lancering van zijn volledig elektrische robotaxi IONIQ 5 (hierna 'IONIQ 5 robotaxi') in samenwerking met Motional, een toonaangevende joint venture tussen Hyundai Motor Group en Aptiv voor autonoom rijden .

De campagnevideo zet de Level 4 autonome rijtechnologie en veiligheidsvoorzieningen van de IONIQ 5 robotaxi in de kijker, die eind 2023 wordt gelanceerd in Las Vegas, de thuisbasis van het meest invloedrijke tech-evenement ter wereld, het CES.

Las Vegas, dat wordt beschouwd als de 'Entertainment Capital of the World', is een permanente hotspot voor tijdelijk vervoer en trekt jaarlijks tot 42,5 miljoen bezoekers (het hoogtepunt in 2019 vóór de pandemie). Aangezien veel bezoekers tijdens hun verblijf afhankelijk zijn van taxi's en gelijkaardige mobiliteitsdiensten, zal de volledig autonome IONIQ 5 robotaxi voor velen van hen de perfecte manier zijn om zich veilig te verplaatsen.

De campagnevideo laat zien hoe deze vermaarde toeristische bestemming allerlei unieke 'edge case' scenario's biedt voor het testen van de robotaxi en het verzamelen van data.

De IONIQ 5 robotaxi gebruikt zijn meer dan 30 geavanceerde sensoren - een combinatie van camera's, radars en lidar - en boordcomputersysteem om veilig en zelfverzekerd te navigeren in een ongebruikelijke omgeving met minder conventionele voertuigen, zoals stretch limousines en billboard trucks, en ongewoon uitgedoste voetgangers die zich onvoorspelbaar gedragen. Verder is te zien hoe hij als een ervaren chauffeur attent en veilig passagiers ophaalt op een drukke oprit van een hotel.

Na de uitrol in Vegas zal de IONIQ 5 robotaxi ook beschikbaar zijn in Los Angeles, en uiteindelijk ook in andere grote steden in de VS en de rest van de wereld. Als onderdeel van zijn doorlopende trainingsregime leert de robotaxi nu al hoe hij in de smalle en bochtige straten van Boston moet rijden, hoe hij de beschermde fietspaden van San Diego op straatniveau moet aanpakken en hoe te navigeren tussen het links rijdend verkeer in Singapore.

Naast een reeks sensoren en software voor een veilige en zekere bestuurderloze werking, zijn autonome EV's ook veiliger voor het milieu. De IONIQ 5 robotaxi ondersteunt duurzame mobiliteit en biedt een milieuvriendelijk alternatief voor conventionele voertuigen doordat hij geen uitlaatgassen uitstoot .

Sinds Hyundai Motor in mei 2022 zijn wereldwijde manifesto campagne lanceerde, heeft het bedrijf het publiek meer mogelijkheden gegeven om met zijn robotaxi kennis te maken. Hyundai's visie van 'Progress for Humanity' weerspiegelt de stelling dat de IONIQ 5 robotaxi "a mobility solution with humanity inside — not just without a human driver." biedt.

 

 

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich