Hyundai Motor Group Executive Chair Euisun Chung bekroond tot 'Industry Leader' in 2023 Automotive News All-Stars Awards

  • De prijs erkent de integrale rol van Executive Chair Chung in het wereldwijde leiderschap van de Hyundai Motor Group en het innovatieve beheer van de merken van de groep.
  • Bestuursvoorzitter Euisun Chung "zet Hyundai Motor Group op de kaart" met zijn elektrische voertuigen en waterstofenergie
  • Onder leiding van Chung blijft de Hyundai Motor Group mobiliteitsoplossingen en -diensten transformeren ten voordele van de wereldwijde samenleving.

SEOUL, 27 november 2023 - Hyundai Motor Group (de Groep) Executive Chair Euisun Chung is vandaag uitgeroepen tot winnaar van de categorie Industry Leader in de 2023 Automotive News All-Stars awards.

Al 40 jaar eert Automotive News All-Stars visionaire figuren in de mobiliteitsindustrie die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan vooruitgang en het vormgeven van verandering, waarbij Executive Chair Chung dit jaar werd verkozen tot ontvanger van de titel Industry Leader.

Een All-Stars Industry Leader moet operationele uitmuntendheid hebben vertoond op zijn of haar gebied, waarbij de winnaar een aanzienlijke impact op de industrie heeft laten zien. Het Industry Leader-veld erkent individuen op het hoogste niveau van hun organisaties en eert de hoogste leidinggevende die buitengewoon leiderschap heeft getoond.

"Ik wil het team van Automotive News bedanken voor deze speciale prijs - het is een eer om te worden uitgeroepen tot 2023 All-Stars Industry Leader," zei Executive Chair Euisun Chung. "Deze prijs is een erkenning voor de hele Hyundai Motor Group familie en partners over de hele wereld die zo hard hebben gewerkt en zich hebben ingezet om ervoor te zorgen dat we onze visie van slimme, duurzame mobiliteit en vooruitgang voor de mensheid bereiken," voegde hij eraan toe.
De Industry Leader award is een teken van Chung's drijvende rol in het bevorderen van technologie en duurzaamheid als onderdeel van de visie van de Groep op mobiliteit in de toekomst. "Hyundai Motor Group - en haar stal van Hyundai, Kia en Genesis merken - is uitgegroeid tot een innovator in de industrie," aldus Automotive News.
"Onder leiding van Executive Chair Euisun Chung, brengt de Groep het 'nieuwe' in nieuwe mobiliteit, met wereldwijd leiderschap en een groot aanbod van toekomstige technologieën. Executive Chair Chung, 53, zet 's werelds op twee na grootste autoconcern op de kaart voor elektrische voertuigen (EV's) en waterstofenergie, naast luxe auto's en Purpose Built Vehicles (PBV's)."

Automotive News erkende ook de doelstellingen van de Groep in zijn volgende stappen om zijn doel als slimme, duurzame mobiliteitsaanbieder te bereiken en benadrukte dat met "geavanceerde robotica, kunstmatige intelligentie (AI) en Advanced Air Mobility (AAM), zijn concepten gedurfd, futuristisch en abstract zijn en een 'Mobility of Things' creëren die alle vormen van beweging omvat."

Executive Chair Chung sluit zich aan bij eerdere ontvangers van de titel All-Stars Industry Leader, waaronder de Executive Chair van Ford, Bill Ford, in 2020; de voorzitter en CEO van General Motors, Mary Barra, in 2018; en de toenmalige CEO van Fiat Chrysler Automobiles, Segio Marchionne, in 2014.

Terwijl de Groep doorgaat met de overgang naar een slimme en duurzame toekomst van mobiliteit, met een focus op het nut voor de wereldwijde samenleving, heeft Executive Chair Chung toezicht gehouden op deze eerste stappen, die al hebben geleid tot aanzienlijke veranderingen bij het leiden van de Hyundai Motor Group op zijn transformatiereis.

Zijn visie op dit gebied wordt weerspiegeld door verschillende andere onderscheidingen in de industrie, waarbij Executive Chair Chung in 2023 wordt uitgeroepen tot MotorTrend 'Person of the Year' en in 2022 tot 'Visionary of the Year' tijdens Newsweek's World's Greatest Auto Disruptors Awards. Hij kreeg ook de zeer gerespecteerde Issigonis Trophy uitgereikt door Autocar in het Verenigd Koninkrijk in 2021.

Profiel: Bestuursvoorzitter Hyundai Motor Group Euisun Chung

Ervaring
​2020 ​ ​ Uitvoerend voorzitter Hyundai Motor Group
​2018 ​ ​ Uitvoerend vicevoorzitter Hyundai Motor Group
​2009 ​ ​ Vicevoorzitter Hyundai Motor Company
​2005 ​ ​ President, Kia Corporation

Onderscheidingen / andere

2023. 11 ​ Commandeur in de Orde van het Britse Rijk

2023. 11 ​ Bekroond tot Automotive News All-Stars 'Industry Leader'.

2023. 01 ​ Winnaar van de MotorTrend-prijs 'Persoon van het jaar

2022. 04 Uitgeroepen tot 'Visionair van het jaar' bij Newsweek's World's Greatest Auto Disruptors Awards 2022

2021. 06 ​ Ontvanger Issigonis Trophy bij Autocar Awards 2021

Afbeeldingsonderschrift en credit: Euisun Chung, Executive Chair van Hyundai Motor Group in Californië (2021 © Annie Leibovitz)
Afbeeldingsonderschrift en credit: Euisun Chung, Executive Chair van Hyundai Motor Group in Californië (2021 © Annie Leibovitz)

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich