Hyundai Motor Group President & CCO Luc Donckerwolke uitgeroepen tot Le Journal de l'Automobile's 2022 Man van het Jaar

  • Le Journal de l'Automobile bekroont Luc Donckerwolke, Hyundai Motor Group President en Chief Creative Officer, tot Man van het Jaar 2022.
  • Donckerwolke revolutioneert de designidentiteit van de automerken Hyundai, Kia en Genesis van de groep en exploreert ontwerpen voor toekomstige mobiliteitsmogelijkheden, waaronder Advanced Air Mobility (AAM).

KONTICH/SEOUL, 19 april 2023 - Een jury van 27 journalisten uit de Franse autosector heeft Luc Donckerwolke, President & Chief Creative Officer (CCO) van Hyundai Motor Group, uitgeroepen tot Man van het Jaar 2022 van het Franse tijdschrift Le Journal de l'Automobile.

Met deze onderscheiding erkent de jury niet alleen het succes en de innovatie van Hyundai Motor Group, maar viert zij ook de bijdrage van Luc Donckerwolke aan de prestaties. Donckerwolke krijgt de titel voor het revolutioneren van design van het portfolio van automerken van de Groep: Hyundai, Kia en Genesis.

"Ik ben vereerd dat ik ben uitgeroepen tot Man van het Jaar 2022. Ik wil de jury en mijn team bedanken", aldus Donckerwolke. "Gedurende mijn carrière heb ik voor veel autobedrijven en merken gewerkt, maar ik ben heel erg blij dat ik een blijvende indruk achterlaat met mijn werk bij Hyundai Motor Group. Deze prestatie was echter niet mogelijk geweest zonder het harde werk, de creativiteit en het doorzettingsvermogen van mijn collega's."

Donckerwolke introduceerde in 2018 exclusief voor het merk Hyundai Motor de designtaal 'Sensuous Sportiness' om elk Hyundai-model een onderscheidende uitstraling te geven. Door harmonie te vinden tussen proportie, architectuur, styling en technologie ontdekte hij dat automotive design emotionele waarde kan genereren. Zijn ontwerpfilosofie is sindsdien succesvol gebleken: de modellen IONIQ 6 en IONIQ 5 van Hyundai wonnen respectievelijk in 2023 en 2022 'World Car Design of the Year', terwijl ook andere modellen van Genesis en Kia veel erkenning krijgen van tal van publicaties en organisaties.

Donckerwolke's 30-jarige carrière als auto-ontwerper heeft hem in staat gesteld wereldwijde ervaring op te doen door te werken voor vele prestigieuze merken, waaronder Bentley, Lamborghini, Skoda, Seat en Audi. In 2016 trad hij in dienst bij Hyundai Motor en in 2020 werd hij benoemd tot Chief Creative Officer van de groep. Hij houdt toezicht op de designrichting en -strategie van de merken Hyundai, Kia en Genesis van de Hyundai Motor Group. Donckerwolke's belangrijkste verantwoordelijkheid is het toezicht houden op de creatieve aspecten van de merken van de Groep en het versterken van hun identiteit.

De Man van het Jaar-prijs van Le Journal de l'Automobile werd in 1981 ingesteld en bekroont een figuur in de auto-industrie die het afgelopen jaar een bepalende rol heeft gespeeld. Voor de shortlist vraagt het Franse autopublicatieblad aan journalisten om drie personen te nomineren die volgens hen de prijs verdienen. In een tweede stemronde wordt dan de winnaar bepaald.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be