Hyundai onthult Vision T

Concept voor een plug-in hybride SUV

  • Concept voor innovatieve, ecovriendelijke SUV waarin ‘functionele dynamiek’ centraal staat
  • Vision T is zevende conceptmodel van Hyundai Design Center

Los Angeles – 20 november 2019 — Op de Los Angeles Auto Show stelt Hyundai deze week de Vision T voor, een innovatief concept voor een plug-in hybride SUV. Dit is de zevende conceptauto van het Hyundai Design Center volgens de nieuwe designtaal van Hyundai – Sensuous Sportiness.

De Vision T is uitgevoerd in mat groen en voorzien van een plug-in hybride aandrijflijn. Zo benadrukt Hyundai dat hij is gericht op een ecovriendelijke levensstijl en in het gebruik het milieu niet belast.

Het design van de Vision T ademt Hyundai’s nieuwe designtaal. Daarmee gaat deze concept car richting het meest vooruitstrevende en dynamische wat SUV-design kan zijn, én blikt hij vooruit op een toekomstige, avontuurlijke urban SUV bij Hyundai.

Van opzij gezien straalt de Vision T dynamiek en snelheid uit, dankzij zijn lange motorkap, vlakke daklijn, lange wielbasis en korte overhangen. In het design van de Vision T contrasteren scherpe hoeken en randen met een rank gespierd silhouet. Het licht weerspiegelt in de afwisselend holle en bolle oppervlakken, wat een buitengewoon spannend uiterlijk oplevert. En dat wordt nog versterkt door de volledig nieuwe, verborgen lichtsignatuur, afgeleid van die van de Le Fil Rouge concept car. Op hogere snelheden komt de Parametric Air Shutter in de grille van de auto in actie om de aerodynamica verder te verbeteren.

 

Parametric Air Shutter

Als de Vision T stilstaat, is de grille gesloten. De Parametric Air Shutter brengt tijdens het rijden elk segment van de grille in beweging in een vooraf bepaalde volgorde. Dit dynamische systeem reguleert de luchtstroom naar de aandrijflijn, optimaliseert de aerodynamica en verlaagt het energieverbruik.

Als de auto wordt gestart, krijgt het donkere en mat verchroomde oppervlak van de geïntegreerde verborgen lichtsignatuur een half spiegelend verchroomd uiterlijk. Als het nodig is, neemt het de rol van de koplampen op zich. De designers van Hyundai hebben de vormgeving van de verborgen dagrijverlichting op een hoger niveau gebracht, meteen een uniek nieuw element in Hyundai’s design.

Laadaansluiting

De laadaansluiting van de Vision T bevindt zich aan de rechterkant in de achterste dakstijl. De aansluiting is afgedekt met een schuifpaneel. Als de Vision T is aangesloten op de lader, toont het teken ‘Blue Drive’ dat de batterij wordt opgeladen. De laadstatus wordt aan de buitenkaknt van de auto weergegeven in de vorm van een verlichte cirkel, die zich sluit als de batterij volledig is opgeladen.

Download hier het volledige persbericht

PDF - 389 Kb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be