Wereldpremière bij Hyundai op de Brussels Motor Show 2015

1 Wereldpremière en 3 Belgische primeurs.

  • Wereldpremière: de i30 Turbo maakt zijn werelddebuut, inclusief facelift.
  • Belgische première: de nieuwe i20 is klaar voor zijn nationale lancering.
  • Belgische première: de Genesis toont zich voor het eerst aan het grote publiek.
  • Belgische première: de H350 is Hyundai’s nieuwe grote bestelwagen.

Hyundai pakt ook dit jaar groots uit op de Brussels Motor Show: voor editie 2015 staan niet minder dan 4 belangrijke premières op het programma, waaronder 1 van wereldallooi. Het grote publiek zal in Paleis 6 kunnen kennismaken met interessante nieuwigheden, waaronder de nieuwe i30 Turbo en de H350 bestelwagen.

Hyundai palmt op het salon van Brussel 2015 een oppervlakte van zo’n 2.200 m² in, waarop niet minder dan 26 wagens tentoongesteld staan. Special guest is de i20 WRC, meteen een vette knipoog naar onze landgenoot Thierry Neuville, die er een geweldig eerste seizoen op heeft zitten als eerste rijder bij Hyundai Motorsport. De rallywagen wordt omringd door zo goed als het volledige Hyundai-gamma, maar de 4 premières gaan wellicht met de meeste aandacht lopen.

Wereldpremière i30 Turbo, inclusief facelift

3 jaar na zijn lancering is het tijd voor een subtiele opfrisbeurt voor de Hyundai i30. De facelift is vooral te herkennen aan de hertekende frontpartij, nieuwe uitrustingen en nieuwe accenten in het interieur. De introductie van de vernieuwde i30 gaat ook gepaard met de lancering van een nieuwe topversie: de i30 Turbo. Die belooft de meest sportieve gezinswagen in het C-segment ooit te worden, want hij koppelt power aan de functionaliteit van 5 deuren. Hot hatch-liefhebbers kunnen echter gerust zijn: de Turbo is vanzelfsprekend ook als 3-deursversie leverbaar. Onder de motorkap zit de uit de Veloster Turbo gekende 1,6-liter T-GDi met directe injectie, hier goed voor 186 pk en altijd gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak. Vijf jaar onbeperkte garantie is altijd standaard. Meer info over de i30 Turbo en foto’s vind je hier.

Belgische première: nieuwe i20 klaar voor nationale lancering

De gloednieuwe i20 beleeft op het salon van Brussel zijn Belgisch publieksdebuut. De nieuwe i20 5-deurs zal er overigens nog geflankeerd worden door de huidige versie, die tot nader order in het gamma opgenomen blijft. De nieuwe generatie i20 is dan ook flink gegroeid, waardoor hij al naar hogere segmenten lonkt. Getuige de gebruikte materialen, het zeer hoge kwaliteitsniveau en het ongeziene plaatsaanbod. Zo gaat de nieuwe i20 prat op de ruimste koffer in het segment en biedt hij uitrustingen die doorgaans voorbehouden zijn aan veel duurdere wagens. Het motorenaanbod bestaat uit vijf viercilinders (waaronder een groene Blue Drive-variant) en vanzelfsprekend is ook hier het garantiepakket van vijf jaar met onbeperkte kilometers van toepassing. Meer info over de i20 na de klik.

Belgische première: Genesis als nieuw premium-label

Met het nieuw in het leven geroepen label “Genesis” wil Hyundai duidelijk vorm geven aan de “new premium”-filosofie van het merk. De Hyundai Genesis komt met zijn lengte van 4,99 meter post vatten tussen het E- en het F-segment, of met andere woorden: tussen de gevestigde Duitse waarden in. Zijn statige en dynamische exterieurdesign wordt in het interieur weerspiegeld in een oase van weldaad en comfort. Wie graag gereden wordt, zal de royale beenruimte en verstelmogelijkheden achterin zeker appreciëren. En wie graag het stuur zelf in handen neemt, wordt in de watten gelegd door het fluweelzachte, doch daadkrachtige karakter van de V6-motor gekoppeld aan een intelligente vierwielaandrijving en een 8-trapsautomaat. De Genesis heeft geen optielijst: hij is immers de ultieme voorvechter van de all-infilosofie. Luxe en comfort zijn dan ook verzekerd, met zaken als hydraulische sluitbekrachtiging van de deuren, een elektrisch bediende kofferklep, metaalkleur, leder, elektrische stoelen voor- en achterin, een cruisecontrol met radar- en remfunctie, een panoramisch schuifdak, een automatisch parkeersysteem,… De presskit vind je hier.

Belgische première: de nieuwe grote bestelwagen H350

Hyundai breidt zijn bedrijfsvoertuigengamma uit met een nieuwkomer van formaat: de H350. Deze grote bestelwagen met een erg verzorgd design vat post boven de populaire H1 en pakt meteen uit met een unieke troef: zijn gigantische laadruimte slikt probleemloos 5 Europaletten. Voor de professionele doelgroep van de H350 draait het uiteraard rond laadcapaciteit en functionaliteit. De H350 is dankzij zijn immense ruimte dan ook multi-inzetbaar. Er is zelfs een minibusversie leverbaar met 14 zitplaatsen. De verschillende versies kun je van naderbij ontdekken op de Hyundai-stand, net als alle informatie over zijn krachtige motoren. Klik hier voor de persmap van de H350.

Presskit-Hyundai-BMS-2015-NL.pdf

PDF - 45 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be