Hyundai prijst nieuwe Nexo Zero Emission waterstofwagen als meest interessante aanbieding in de markt, inclusief “Mobility Credits”

Hyundai prijst nieuwe Nexo Zero Emission waterstofwagen als meest interessante aanbieding in de markt, inclusief “Mobility Credits”

Hoogtechnologische Nexo is beste ecologische alternatief – hij stoot enkel zuiver water uit – voor chauffeurs die nood hebben aan een groot rijbereik van +/- 800 km met één tank. Zijn totale gebruikskost is veruit het meest interessant in dit segment van eco-wagens. Hyundai Belux voorziet ook Mobility Credits voor elke Nexo eigenaar.

In januari 2013 was Hyundai het eerste merk om een waterstofwagen (ix35 FCEV) te commercialiseren. Vandaag stelt het Zuid-Koreaanse merk haar nieuwste generatie fuel cell vehicle voor, de Nexo. Hyundai kiest daarbij bewust voor een SUV-koetswerk, aangezien deze koetswerkvorm nog altijd een stijgende populariteit geniet.

Volledig elektrisch op waterstof

De Nexo is een volledig elektrische wagen met een elektromotor die 120 kW/163 pk levert en altijd de voorwielen aandrijft. Maar hij heeft ook zijn eigen elektriciteitscentrale aan boord; in de brandstofcel wordt waterstofgas via een chemisch proces omgezet in elektriciteit die de elektromotor voedt. Het enige wat de Nexo uitstoot, is zuiver water.

Story image

Met een volle tank waterstof heeft de Nexo een rijbereik van ongeveer 800 km (NEDC). Als de tank leeg is, dan duurt het vullen ongeveer 5 minuten. Zowel het hoge rijbereik als de korte vultijd zijn meteen twee belangrijke grote voordelen tegenover een batterij-elektrische auto. Eigenlijk gebruik je de Nexo dus zoals een ‘gewone’ auto met klassieke verbrandingsmotor.

Hoogtechnologische uitrusting

De nieuwe Nexo zal in slechts 1 uitvoering geleverd worden met meteen (standaard) alle toeters en bellen. Voor de volledige uitrustingslijst kan je hier klikken, maar opvallend is wel de uiterst complete uitrusting op het vlak van veiligheid, autonome functies en multimedia. Zo is de Nexo standaard voorzien van full bi-LED verlichting, camera’s rondom, een camerafunctie tijdens het wisselen van rijstrook, automatische afstandsfunctie, remote parking functie (de Nexo parkeert autonoom middels de afstandsbediening, zowel horizontaal als verticaal), en een high tech 7 inch + 12,3 inch AVN LCD display.

Waterstoftechnologie voor de prijs van een plug-in

Vandaag kondigt Hyundai Belux de catalogusprijs aan van de nieuwe Nexo. Die bedraagt 74.999 € inclusief BTW. In Vlaanderen voorziet de overheid nog een ecopremie van 2.000 € bij aankoop van een nieuwe Nexo.

Rekening houdend met de afmetingen (de Nexo is bijna 4,7 lang), met het full option uitrustingsbeleid van de invoerder, met het fiscaalvriendelijke karakter van de Nexo (120% aftrekbaarheid) en met aftrek van de ecopremie, is de prijs van de nieuwe Nexo vergelijkbaar met de prijs van een premium plug-in hybride SUV. Maar in tegenstelling tot een plug-in hybride, is de Nexo wél een zero-emission vehicle. De zogenaamde total cost of ownership (de totale gebruikskost van de wagen) is bijzonder laag dankzij de lage onderhoudskost en het fiscaalvriendelijke aspect van de wagen. Daarmee is de Nexo FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) zonder twijfel één van de interessantste aanbiedingen in de markt voor wie op zoek is naar een uitstoot-vrije wagen die bovendien voldoende rijbereik biedt en een tanktijd van slechts enkele minuten.

Story image

Hyundai zal de Nexo te koop aan bieden vanaf de zomer en zowel particulieren als bedrijven kunnen de wagen aankopen. Standaard krijgt de Nexo ook een indrukwekkend garantiepakket van 5 jaar algemene waarborg/200.000 km, 8 jaar op de high voltage batterij en 8 jaar wegbijstand.

Mobiliteit verzekerd

Een handicap in het succes van de waterstoftechnologie is de beperkte tankinfrastructuur. In onze buurlanden is de uitbouw van het netwerk waterstoftankstations volop in beweging. In Duitsland bijvoorbeeld, zijn er al een 50-tal stations beschikbaar, met zelfs een verdubbeling in het vooruitzicht.

Story image

In België is er momenteel een publiek tankstation in Zaventem en een 2e station dat in september 2018 operationeel zal zijn in Halle (DATS24, Colruyt). Ook in andere grote steden zoals Antwerpen staan er nieuwe stations in de steigers.

Met een autonomie van ongeveer 800 km hoef je uiteraard geen tankstation te hebben op elke hoek van straat. Maar voor die enkele momenten dat je tijdelijk een wagen nodig hebt met klassieke verbrandingsmotor, voorziet Hyundai ook standaard Mobility Credits (*). Elke Nexo-klant krijgt 20 credits per jaar (1 credit voor 1 dag) die hij of zij kan gebruiken bij de invoerder om een gewone auto te gebruiken voor die trajecten waar bijtanken een probleem vormt.

Story image

Wie bijvoorbeeld op reis gaat, of wie met andere woorden uitzonderlijk ver buiten de perimeter van een tankstation moet rijden, kan een beroep doen op een vervangwagen dankzij die credits. De 20 Mobility Credits zijn persoonlijk en niet overdraagbaar. Ze zijn geldig voor zowel particuliere klanten als fleetklanten (de mobility credits worden beperkt tot maximum 3 Nexo’s per vloot). Bij de jaarlijkse controle van de wagen, wordt het saldo van de klant terug opgetrokken tot 20 credits, en dit gedurende de volledige garantieperiode van de wagen (5 jaar). 

(*) De invoerder heeft het recht de actie rond de aangeboden Mobility Credits op elk moment stop te zetten zonder voorafgaandelijke communicatie.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich