Hyundai toont eerste beelden van IONIQ 5

Hyundai toont eerste beelden van IONIQ 5

  • De allereerste foto’s
  • De echte start van IONIQ als specifieke BEV-merk van Hyundai
  • Opvallend design met ‘Parametric Pixels’

Seoul/Kontich – 13 januari 2021

Hyundai Motor Company toont vandaag de eerste foto’s van de langverwachte IONIQ 5, de middenklasse CUV die het eerste model wordt van IONIQ als specifieke merknaam voor elektrische auto’s.

IONIQ 5 wordt het eerste model van Hyundai Motor Group op het Electric-Global Modular Platform of E-GMP. Dat is een bijzonder vernieuwend ontwerp, speciaal bedacht voor elektrische auto’s met batterijen en de start van een nieuw tijdperk in de groene mobiliteit van het merk. ​

Hyundai belooft voor IONIQ 5 een uitzonderlijk en extreem vernieuwend design, dat alleen toegepast kon worden op elektrische auto’s, en waarmee al gehint wordt naar een fundamenteel nieuwe kijk op design.

Story image

Designelementen die meteen in het oog springen zijn de Parametric Pixels, een knipoog naar de kleinste eenheid van digitaal ontwerp, en een ecologische Color Material Finish (CMF) die de link legt tussen analoog en digitaal. De voorkant van IONIQ 5 valt meteen op dankzij de op pixels geïnspireerde koplampen met digitale technologie. En IONIQ 5 wordt ook de eerste Hyundai met een ‘clamshell’ motorkap, die de volledige breedte van de auto omvat en zo komaf maakt met koetswerknaden, voor de ultieme high-tech look.

Story image

Optimaal aerodynamische velgen bouwen verder op het Parametric Pixel designthema, en zijn met hun 20 duim meteen de grootste wielen die ooit op een elektrische Hyundai werden gemonteerd. ​

“IONIQ 5 gaat echt een volledig nieuwe manier lanceren waarop klanten van elektrische auto’s kunnen genieten, en dat allemaal met een knipoog naar het oorspronkelijke design-DNA van Hyundai”, vertelt Senior Vice President en hoofd van Hyundai’s Global Design Center SangYup Lee. “Te beginnen met deze IONIQ 5, gaat ons nieuwe merk nieuwe paden verkennen, met als enige doel de nieuwe referentie te worden in de wereld van elektrisch aangedreven auto’s.”
Story image

Voor IONIQ 5 wordt in februari 2021 een digitale wereldpremière gepland.

Wordt vervolgd...

 

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich