iF Design Award voor Hyundai Motor voor het 10de jaar op rij

iF Design Award voor Hyundai Motor voor het 10de jaar op rij

  • Hyundai Motor kaapt prijzen weg op de iF Design Awards, waarmee uitmuntend design en innovatie in meerdere categorieën worden beloond
  • iF Design Award beloont IONIQ 5 N en geheel nieuwe SANTA FE in de categorie Product, en SANTA FE XRT Concept in de categorie Professional Concept
  • Hyundai Motor genoemd in verschillende andere categorieën voor een verscheidenheid aan inzendingen, variërend van gebruikersinterfaces tot communicatie

 

SEOUL, 13 maart 2024 - Voor het 10e jaar op rij heeft Hyundai Motor Company de iF Design Award gewonnen, dit keer voor IONIQ 5 N en de gloednieuwe SANTA FE in de categorie Product, en de SANTA FE XRT Concept in de klasse Professional Concepts. Het bedrijf won ook verschillende andere iF Design Awards in verschillende categorieën.

Het winnen van meerdere iF Design Awards toont aan dat Hyundai Motor uitzonderlijk goed scoort op het gebied van design en technologie en zijn profiel als innovatieleider in de verf zet. Het behalen van fel begeerde prijzen bij de meest gerespecteerde design awards ter wereld, zoals Hyundai de afgelopen jaren heeft gedaan, bewijst zijn wereldwijde concurrentiepositie op het gebied van design.

"We voelen ons enorm vereerd dat we erkenning krijgen van de iF Design Awards voor deze belangrijke voertuigen en innovaties", zegt SangYup Lee, Executive Vice President en hoofd van Hyundai en Genesis Global Design. "Deze erkenning is een bewijs van de uitzonderlijke toewijding van ons team van visionaire ontwerpers, die hun niet-aflatende passie en toewijding in dit project hebben gestoken, samen met onze samenwerkende ingenieurs in het R&D-centrum. Het benadrukt de opmerkelijke concurrentiekracht van Hyundai's designidentiteit op de wereldmarkt."

Onder de winnaars vertegenwoordigt IONIQ 5 N een nieuw segment van bestuurdersgerichte high-performance elektrische voertuigen (EV's) door middel van nieuwe technologieën en verhoogde capaciteiten op het circuit, wat de eerste stap in de elektrificatiestrategie van Hyundai N betekent. Hij combineert het Electric Global Modular Platform (E-GMP) van de standaard IONIQ 5 met N's motorsporttechnologieën en maakt gebruik van N's expertise van geëlektrificeerde 'Rolling Labs' om de high-performance capaciteiten van de EV te maximaliseren. De IONIQ 5 N is in de media geprezen als 'baanbrekend', een 'game-changer' en de 'benchmark' voor EV's met hoge prestaties. De IONIQ 5 N won ook de 2024 Car of the Year Award van Top Gear.

Naast IONIQ 5 N, die in 2023 op de markt kwam, verbetert de vijfde generatie van de Hyundai SANTA FE de stadsvriendelijke, avontuurlijke aantrekkingskracht van de middelgrote SUV met een toonaangevende, terrasachtige leefruimte die mogelijk wordt gemaakt door de langere wielbasis en grotere achterklepopening. Dankzij de langere wielbasis biedt het nieuwe model ook meer zitplaatsen op de derde rij.

Sinds zijn debuut 23 jaar geleden heeft deze iconische SUV de harten van miljoenen klanten over de hele wereld veroverd. De gedurfde en krachtige identiteit van het gloednieuwe model - die zowel het grenzeloze buitenleven als het stedelijke landschap omvat - zal naar verwachting een ongeëvenaarde aanwezigheid in de markt van middelgrote SUV's vestigen.

De SANTA FE XRT Concept, die samen met de SANTA FE zijn debuut maakt in 2023, is ontworpen om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van outdoorliefhebbers. De XRT Concept kan uitdagend terrein met vertrouwen en gemak aan, en biedt veelzijdige bruikbaarheid voor levensstijlen in de buitenlucht. Terwijl de SANTA FE Calligraphy-uitrusting is afgestemd op een luxueuze levensstijl in de stad, is de XRT Concept ontworpen om de ultieme avonturierzin aan te wakkeren en de verlangens te bevredigen van mensen die op zoek zijn naar de sensatie van de natuur.

iF Design prees verschillende andere inzendingen van Hyundai Motor, waaronder N Mode: Infotainmentsysteem voor High Performance (gebruikersinterface), HMGICS Safety Management Robot (professioneel concept) en HMG Driving Experience Center en FIFA Museum presented by Hyundai (interieurarchitectuur). De eerste erfgoedcampagne van het bedrijf, Hyundai Heritage: PONY Exhibition, en aanverwante initiatieven werden ook bekroond in de categorie Communicatie.

Alle bekroonde inzendingen worden gepresenteerd op www.ifdesign.com en gepubliceerd in de iF Design App.

De iF Design Awards werden in 1954 opgericht door iF International Forum Design GmbH in Hannover, één van 's werelds toonaangevende onafhankelijke designinstituten. Elk jaar komen ongeveer 10.800 ontwerpen uit 72 landen in aanmerking voor de awards, waarmee winnaars worden bekroond in 81 categorieën in negen disciplines: Product, Communicatie, Verpakking, Service Design, Architectuur, Interieurarchitectuur, User Experience (UX), User Interface (UI) en Professionele Concepten. Om een iF Design Award te winnen, moet een streng selectieproces van twee fasen worden doorlopen, dat wordt beoordeeld door gerenommeerde designexperts en een teken is van de hedendaagse relevantie en wereldwijde impact van een ontwerp.

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich