Meest verkochte SUV van België ziet indrukwekkende shift van diesel naar Benzine

 • Tucson blijft meest verkochte SUV in België in 2017 met 10.324 inschrijvingen
 • In 2017 was 64% van de verkochte Tucsons een diesel.
 • In 2018 is maar liefst 75% van de gevraagde Tucson-offertes op de Brussels Motor Show er een voor een benzineversie.
 • Vooral particuliere kopers keren diesel de rug toe.

Bij de start van de Brussels Motor Show zijn er meteen enkele opvallende trends te noteren bij Hyundai. De nog steeds groeiende interesse voor SUV’s is alvast geen verrassing. Hyundai heeft 4 verschillende SUV’s in het gamma en uit de opgemaakte offertes op de stand en in het Hyundai dealernetwerk blijkt dat de SUV’s rage nog lang niet voorbij is.

Meer C-SUV dan B-SUV

Hyundai heeft al geruime tijd de meest verkochte SUV van België in haar gamma. De Tucson voert de SUV-hitlijst aan met 10.324 inschrijven in 2017 (Bron: Febiac). Ook op de tweede plaats staat een C-SUV model, de derde meest verkochte SUV is een maatje kleiner (B-SUV)

 1. Hyundai Tucson: 10.324 inschrijvingen in 2017
 2. BMW X1: 9.087
 3. Renault Captur: 8.732
 4. Peugeot 2008: 8.256
 5. Peugeot 3008: 7.498
 6. Nissan QashQai: 7.215
 7. VW Tiguan: 7.196
 8. Dacia Duster: 6.483
 9. Opel Mokka X: 6.313

Op het autosalon van Brussel lanceert Hyundai haar eerste SUV in het B-segment, de Kona. De interesse voor deze compacte SUV in het B-segment is meteen heel groot, maar het valt toch op dat de grotere Tucson (C-SUV) veel meer aanhang geniet: 65% van de SUV bestelbonnen is in het voordeel van de Tucson.

Diesel op de terugweg

De Kona is vandaag enkel beschikbaar met benzinemotoren, maar de Tucson biedt naar goede gewoonte beide brandstofmogelijkheden. En hier valt wellicht de meest opvallende trend te noteren; binnen de Tucson-verkoop gaat het dieselaandeel drastisch achteruit. In 2016 en 2017 hadden nog 64% van de verkochte Tucson een diesel onder de motorkap, maar dit jaar lijken de rollen finaal omgedraaid. Maar liefst 75% van de gevraagde Tucson prijsoffertes is er een voor een benzineversie. Die trend zet zich door op het niveau van effectieve bestellingen; momenteel noteren we bij de effectieve bestellingen 42% diesel en 58% benzine, maar dat cijfer kan nog gaan schommelen naarmate offertes worden omgezet in effectieve bestellingen.

Tot slot valt het op dat vooral de particuliere koper massaal voor benzineversies kiest. De Tucson is ook een populaire bedrijfswagen, en daar kiest men toch nog meer voor de fiscaalvriendelijke 1.7 dieselmotor met tweewielaandrijving. De particulier kiest dus tegenovergesteld, en dat zien we overigens ook bij de klassieke personenwagens waar de interesse voor diesels eveneens spectaculair daalt.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be