Nieuwe i30 Fastback

Het sluitstuk van het i30-gamma neemt de vorm aan van een unieke vijfdeurscoupé die design aan functionaliteit koppelt.

  • De i30 meet zich een verlaagd, rank en evenwichtig geproportioneerd vijfdeurskoetswerk met coupéallures aan
  • Verbeterde bochtendynamiek dankzij aangepaste ophanging
  • Geavanceerde veiligheid en connectiviteit
  • Dynamische en zuinige aandrijfgehelen: 1.0 T-GDi of 1.4 T-GDi, diesels volgen later ​

Vijfdeurscoupés zijn in trek in het D- en E-segment, niet het minst bij de premiummerken. Hyundai is de eerste constructeur die deze elegante koetswerkvorm toepast in het segment van de volumemiddenklassers. Een primeur dus ! Na de 5-deurs, de Wagon en de N is de Fastback de vierde en laatste telg van het i30-gamma, dat het hart vormt van het merk in Europa.

Knap design, sportiever rijgedrag

De i30 Fastback heeft een verfijnd silhouet met de kenmerkende, dynamische proporties van een sportcoupé dankzij de mooi aflopende daklijn, de lange motorkap en het gespierde koetswerk. Met enkele typische designingrepen werd het dak 25 mm verlaagd in vergelijking met de 5-deurs i30, waardoor de wagen nog breder op de weg staat, wat de aerodynamica en het indrukwekkende voorkomen alleen maar ten goede komt.

De i30 Fastback bevat enkele wezenlijke verschillen met de andere koetswerktypes van de i30-reeks. In vergelijking met de 5-deursversie van de i30 werd het onderstel van de i30 Fastback met 5 mm verlaagd en werd de stijfheid van de ophanging met 15 procent verhoogd. Dit zorgt voor een meer dynamische, wendbare rijervaring zonder aan comfort in te boeten.

Dankzij het verlaagde dak en onderstel is de i30 Fastback 25 mm lager dan de 5-deurs, wat de elegante, dynamische proporties verder onderstreept. Met zijn uitlopend silhouet is de wagen in totaal 4.455 mm lang – 115 mm langer dan de 5-deurs.

Veiligheid en connectiviteit voor iedereen

Hyundai stelt zich tot doel geavanceerde technologie bereikbaar te maken voor een zo breed mogelijk publiek, niet het minst wat veiligheid betreft. Zo wordt elke i30 Fastback standaard uitgerust met Forward Collision Avoidance (FCA), Driver Attention Warning (DAW), High Beam Assist (HBA) en Lane Keeping Assist System (LKA). Wie vaak in druk verkeer rijdt, kan als optie kiezen voor de Advanced Smart Cruise Control (ASCC), die de auto op een veilige afstand tot de voorligger houdt door autonoom te vertragen en accelereren.

De standaardradio beschikt over een 5-duimdisplay en Bluetooth-connectiviteit, zodat er veilig gebeld en gestreamd kan worden. Vanaf het tweede uitrustingsniveau is Smart Device Integration inbegrepen voor een naadloze smartphone-integratie. Eveneens meegeleverd vanaf dat niveau is het navigatiesysteem, inclusief een gratis abonnement van 7 jaar op de TomTom LIVE Services die in real time up-to-date informatie leveren over het weer, het verkeer, snelheidscontroles en online opzoekingen van bezienswaardigheden. De i30 Fastback is ook verkrijgbaar met een draadloos oplaadsysteem voor smartphones met de Qi-standaard.

Dynamische, zuinige aandrijflijnen

Klanten kunnen kiezen tussen de krachtige 1.4 T-GDi met 140 pk en de bruisende 1.0 T-GDi met 120 pk. Die worden beide standaard aan een manuele zesbak gekoppeld. Automaatliefhebbers kunnen in het geval van de 1.4 voor de 7-DCT-versnellingsbak opteren. Alle motoren doen een beroep op Integrated Stop and Go-systeem (ISG) om bij stilstand brandstof te besparen.

De aandrijflijnen van de i30 Fastback zullen nog uitgebreid worden met een nieuw ontwikkelde, zuinige 1.6-liter turbogeladen viercilinder dieselmotor die verkrijgbaar zullen zijn in twee vermogensversies: 110 pk en 136 pk. Beide versies zullen naar keuze besteld kunnen worden met de handgeschakelde 6-versnellingsbak of de 7-DCT met dubbele koppeling.

Prijslijst

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich