Rally di Alba

Grégoire Munster bevestigt in Rally di Alba

Alba – 2 augustus 2020

Grégoire Munster en Louis Louka (Hyundai i20 R5) zijn als zevende geëindigd in de Rally di Alba, een asfaltrally waar het duo net als vorige week de steun genoot van Hyundai Motorsport customer racing en Hyundai Belux. Na hun zevende plaats van vorige week in de Rally Capital di Roma is dit opnieuw een sterke prestatie van de nog steeds maar 21-jarige Munster. De eindzege in deze asfaltrally ging naar WK-rijder en Hyundai-collega Craig Breen die 8 sec sneller was dan Jari Huttunen (ook al in een Hyundai) die als tweede eindigde. Dani Sordo (eindigde als derde op 25 seconden... en maakt het Hyundai-podium compleet!

De Rally di Alba bestond uit drie lussen van telkens drie klassementsritten. Grégoire Munster zat meteen in het goede ritme en parkeerde zijn Hyundai i20 R5 na de eerste ronde op de 6de plaats met een bonus van 2,1 sec op de Noor Veiby (jawel, ook in een Hyundai i20 R5 en officieel WRC2 rijder van Hyundai Motorsport). Munster begon de tweede ronde van drie ritten met de 5de tijd en was daarbij slechts 1,1 sec trager dan de ervaren WK-rijder Dani Sordo die voor de gelegenheid zijn WRC had ingeruild voor een Hyundai i20 R5. ​ In de daaropvolgende klassementsrit spinden Munster – Louka waarna de motor afsloeg en er 17 seconden wegtikten. Munster reageerde gevat met een derde tijd waarbij hij over de 10,96 km slechts 1,4 sec trager was dan winnaar Craig Breen, 0,4 seconden trager dan Jari Huttunen en zelfs drie tienden sneller dan Dani Sordo. Munster – Louka besloten een geslaagde wedstrijd als 7de op 5,6 sec van de ervaren Veiby die hij puur op snelheid in vijf van de negen ritten achter zich wist te houden. 

Prestaties en ervaring opdoen gaan hand in hand

Na een vierde plaats in de rally van Haspengouw en een zevende plaats in de Rally Capital di Roma eindigden Grégoire Munster en Louis Louka in een zeer sterk bezette wedstrijd opnieuw zevende. In drie rally’s met de Hyundai evenveel keer in de top 10 eindigen is een bijzonder sterke prestatie.

“Ik ben heel tevreden met onze prestatie van vandaag,” glimlacht Grégoire Munster. “We hebben niet alleen enkele snelle tijden gereden, we hebben ook de wagen nog beter leren kennen. Jammer van die spin in de 5de rit van de dag. Zonder dat foutje had er nog een beter resultaat ingezeten en waren we voor Veiby geëindigd. Als officieel WRC2-rijder van Hyundai Motorsport is hij toch een serieuze referentie. Los van het resultaat is het verderzetten van ons leerproces en de daaraan verbonden progressie, zowel in deze rally als die van vorige week in Rome iets waarover ik bijzonder tevreden ben. Kunnen rijden tegen kleppers als Breen, Huttunen, Sordo en Veiby is een voorrecht en bijzonder leerrijk. Als je alle tijden gaat analyseren waren we slechts 0,3 sec per km trager dan Sordo. Een ander positief gegeven is de massa aan data die we meenemen en die ik de komende dag kan analyseren. Ik kijk ernaar uit om al die ervaring om te zetten naar prestaties in België.”

Opgedane ervaring zal van pas komen in België

Hyundai Belux maakte zelf ook de verplaatsing om de prestaties van Grégoire Munster van dichtbij te volgen. “Pure klasse wat Grégoire en Louis hier dit weekend getoond hebben,” vertelt Wim Doms, woordvoerder van Hyundai Belux. “Ze waren snel, hebben veel progressie gemaakt en hebben een resultaat behaald in een zeer hoogstaand deelnemersveld. De verwachtingen zijn daarmee helemaal ingelost. Alle hier opgedane ervaring zal hen goed van pas komen wanneer ze de volgende keer aan de slag gaan in het Jobfixers Belgian Rally Championship.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be