Rally Liepaja

Rally Liepaja

Grégoire Munster debuteert met Hyundai op gravel in Letland

Liepaja - 13 augustus 2020

Grégoire Munster en Louis Louka nemen dit weekend deel aan de Rally Liepaja, de tweede wedstrijd van het ERC. Na de Rally di Roma en Rally Alba, waar het duo telkens als 7de eindigde, wordt het hun derde wedstrijd in vier weken, hun eerste op onverhard met de Hyundai i20 R5. Hun leerproces verderzetten in combinatie met snelle tijden rijden en gedurende de rally progressie maken, is de ambitie. De testdag in aanloop van de rally was geslaagd.

Story image

Recentelijk werd, na hun goede prestaties in Italië, de Rally Liepaja in Letland toegevoegd aan het programma van Grégoire Munster. Het wordt een volgende stap in zijn leerproces met de Hyundai i20 R5. Een interessante stap, want nooit eerder reed Grégoire Munster met deze wagen op onverhard. Op woensdag maakte hij tijdens een uitgebreide testsessie voor het eerst kennis met het Letse gravel. “Die testsessie was absoluut nodig want het was al van vorig jaar in Finland geleden dat we nog eens met een R5 op gravel hadden gereden. We hebben zo’n 100 km getest op een gevarieerd parcours: brede en snelle stukken, afgewisseld met smalle en technische passages tussen bomen. Het was écht een heel leerrijke dag. Door het gevarieerde karakter van het 6 km lange parcours was deze test zeer representatief voor wat ons dit weekend te wachten staat. Vrijdag kunnen we met een goede basisafstelling de shakedown aanvatten.”

De Rally van Liepaja wordt een echte uitdaging voor Grégoire Munster. Niet alleen omwille van het onverharde parcours maar ook omwille van de bijzonder ervaren concurrentie. Met Nikolay Gryazin (2017 & 2018), Oliver Solberg (2019) en Craig Breen (2015) staan er drie ex-winnaars van deze rally aan de start. Dan hebben we het nog niet gehad over Alexey Lukyanuk en Mads Ostberg.

“Met zo’n sterk deelnemersveld staan we voor een bijzonder moeilijke taak maar ik blijf daar zeer nuchter onder. We passen de tactiek van de voorbije rally’s toe: we willen de wagen beter leren kennen, snelle tijden proberen te rijden en progressie maken tijdens de rally. We gaan sowieso tijd nodig hebben om op onverhard in het ritme te komen en om onze nota’s te verfijnen. Verspreid over twee dagen wachten ons 10 klassementsritten. Lange ritten waardoor de nadruk eerder op uithouding dan op pure snelheid zou kunnen liggen,” besluit Grégoire Munster.
Story image

Vrijdag in de late namiddag wordt de shakedown georganiseerd. De Rally Liepaja wordt gespreid over zaterdag en zondag. In totaal worden er 10 klassementsritten gereden, goed voor 177.87 competitieve kilometers. Net als dat het geval was in de Italiaanse rally’s genieten Grégoire Munster en Louis Louka ook in Letland de steun van Hyundai Belux en Hyundai Motorsport Customer Racing.

Download hier het persbericht 200813-RallyLiepaja-Preview_NL.pdf - 243 KB

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich