Rally van Haspengouw - Review

Rally van Haspengouw - Review

Sterk debuut van Grégoire Munster met de Hyundai i20 R5

Landen – 29 februari 2020

Grégoire Munster en zijn copiloot Louis Louka (Hyundai i20 R5) zijn met een vierde plaats in de Rally van Haspengouw uitstekend aan het Belgisch rallykampioenschap begonnen. De 21 jarige Munster bleef bij zijn debuut met de Hyundai i20 R5 foutloos en beëindigde de wedstrijd met een opvallende tweede tijd in de laatste klassementsproef. De vierde plaats in het eindklassement is het beste resultaat ooit van Grégoire Munster op Belgische bodem. 

Met een achtste tijd begon Grégoire op zaterdagochtend eerder voorzichtig aan de wedstrijd om twee ritten later al de vijfde tijd te rijden. Na de eerste ronde vertaalde zich dat in een zesde plaats algemeen. Toen op het einde van de tweede ronde een immense regenbui zorgde voor aartsmoeilijke omstandigheden bleef Munster rustig en schoof hij één plaats op. Het jonge talent voelde zich steeds meer in zijn sas in de Hyundai om in de slotrit zijn debuut met een tweede tijd te bekronen. Grégoire Munster en Louis Louka eindigden uiteindelijk knap vierde en kwamen amper 2,3 seconden tekort voor hun eerste podium ooit in het BK. Een veelbelovend debuut! 

“Het waren best moeilijke omstandigheden, zeker wanneer je met een nieuwe wagen de baan op moet”, vertelt Grégoire Munster. “De afstelling was niet slecht, net als onze tijden. Ik moest vooral wennen aan de Michelin-banden waarmee ik tot vandaag geen enkele ervaring had. Om de kloof met de rijders voor mij te verkleinen heb ik tijdens de tweede lus het tempo wat proberen op te drijven. Ik heb daar gemerkt dat ik efficiëntie miste en dat ik anders met de wagen moest werken. De Hyundai heeft enorm veel power en ik slaagde er niet meteen in om al die energie om te zetten in grip. Omdat de regen uitbleef, zette ik de wagen voor de achtste rit iets harder. Je raadt het al: op weg naar de start begon het te regenen waarna een hevig onweer losbarstte. We hebben daar geen risico genomen omdat we absoluut wilden uitrijden. In de laatste ronde begonnen de rijders achter mij te bikkelen waardoor ook wij het tempo opdreven. En in de slotrit, op het moment dat vooraan vol gestreden werd voor de zege, reden we zelfs een tweede tijd. Samen met Louis ben ik heel tevreden. De Hyundai heeft veel potentieel. De opdracht is om hem verder te leren kennen en efficiënter met de kracht om te gaan.” 

Opdracht met verve volbracht 

Grote tevredenheid ook in het kamp van Hyundai Belux.

“Grégoire en Louis hebben exact gedaan wat wij hen deze week gevraagd hebben: niet aan deze wedstrijd beginnen met het idee dat ze de hele wereld veel te bewijzen hadden, maar wel geleidelijk aan het tempo opdrijven”, vertelt Wim Doms, woordvoerder van Hyundai Belux. “Grégoire heeft de tijd genomen om de wagen te leren kennen, heeft daarna beetje bij beetje het ritme opgedreven, heeft alle kilometers gereden én is foutloos gebleven, met een paar opvallende toptijden aan het eind van de dag. Hij en Louis hebben hun opdracht met verve volbracht. Wanneer twee jonge rijders zo’n prestatie leveren getuigt dat van enorm veel maturiteit. Dat doet ons veel plezier.”

 

Download hier het persbericht in PDF-formaat 200301-HaspengouwReview_NL.pdf - 182 KB

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich