South Belgian Rally - preview

"Graag een podium bij de start van onze Belgische campagne"

 

Kontich, 25 juni 2021 ​

Een week nadat ze het in de Rally van Polen tegen de Europese rally-elite opnamen mogen Grégoire Munster en Louis Louka nu de degens kruisen met de beste rijders van het land. Een grote opsteker is dat ze tijdens de openingsmanche van het Belgische rallykampioenschap, deze zaterdag in de streek rond Vresse-sur-Semois, de kleuren van Hyundai Belux in aanwezigheid van hun fans kunnen verdedigen.

Na het snelle onverhard in de Poolse zon krijgen Grégoire Munster en Louis Louka dit weekend Ardense asfaltwegen voorgeschoteld… in typische Belgische weersomstandigheden. De rally’s volgen elkaar tegen een hels tempo op, maar het verschil kon moeilijk groter zijn.

“Dat maakt deze sport net zo interessant”, stelt Grégoire Munster met een brede glimlach. “Het ene parcours is duidelijk het andere niet, er zijn bijna geen raakpunten tussen de Poolse chronoritten en die van de South Belgian Rally. We staan zelfs niet met dezelfde Hyundai i20 Rally2 aan de start. Om logistieke redenen is dat ook makkelijker, want volgende week staan we aan de start van de tweede manche van het Europese kampioenschap, op het Letse onverhard.”

Deze zaterdag draait het echter om snelle bochten, zuivere rijlijnen en asfalt dat er soms spekglad bijligt.

“Vorig jaar konden we het parcours nog verkennen, voor de wedstrijd werd geannuleerd”, herinnert corijder Louis Louka zich. “Deze Ardense klassementsproeven zijn eenvoudigweg prachtig. Ik vermoed dat we hier heel veel plezier aan zullen beleven.”

“Bovendien rijden we op dit schitterende parcours in aanwezigheid van de Belgische rallyfans, die heel wat maanden op honger moesten blijven zitten”, vervolgt Grégoire Munster. “En dat verhoogt onze motivatie om alles uit de Hyundai i20 te puren nog meer.” Om daar meteen nuchter aan toe te voegen: “Het is duidelijk dat ik in vergelijking met de Belgische rijders over iets meer wedstrijdritme beschik, door mijn deelname aan de Rally van Polen vorige week. Maar zaterdag worden alle proeven op asfalt verreden, we zullen dus eerst wat referentiepunten op die ondergrond moeten zoeken.”

Gelukkig konden Grégoire Munster en Louis Louka de asfaltversie van hun Hyundai i20 afgelopen donderdag uitvoerig testen, in het kader van de officiële shakedown.

“Op een parcours dat heel representatief was voor de rally hebben we een dertigtal kilometer kunnen testen. Dat kwam van pas om een goede basisafstelling vast te leggen. Ja, ik hield er wel een goed gevoel aan over.”

Wat meteen de ambities naar boven bijstelt?

“Zoals altijd zullen we alles geven. Het is echter heel moeilijk in te schatten waar we ons in vergelijking met de concurrentie zullen situeren. Maar ik zou onze Belgische campagne graag met een podiumplaats beginnen, dat wel.”

De South Belgian Rally wordt helemaal op zaterdag afgewerkt, over drie lussen van elk vier chronoritten.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be