Spa Rally - Preview

Spa Rally - Preview

Grégoire Munster : “Het leerproces verderzetten”

Kontich – 12 maart 2020

Grégoire Munster en Louis Louka nemen dit weekend deel aan de rally van Spa, de tweede van in totaal negen wedstrijden in het Jobfixers Belgian Rally Championship. Na hun vierde plaats in de rally van Haspengouw heeft het jonge Hyundai-duo een dubbele ambitie: hun leerproces met de Hyundai i20 R5 verderzetten en hun prestatie van in Haspengouw trachten te bevestigen. 

Minder dan twee weken na de opener van het BK volgt dit weekend al de tweede wedstrijd. Eerder op de week testte Grégoire Munster zijn Hyundai. “Het was een bijzonder interessante en leerrijke testsessie op een gevarieerde en representatieve basis. Onder het goedkeurend oog van een ingenieur van Hyundai Motorsport heb ik verschillende afstellingen geprobeerd. Elk land heeft zijn specifieke wegen, voor België is dat niet anders. De testbasis was tweeledig: een snel parcours met brede wegen gevolgd door een meer hobbelig, smal parcours met nogal wat koorden en veel modder. Vooral dat deel was representatief voor wat we dit weekend mogen verwachten. Hetzelfde kan gezegd worden van het weer: constant regen, bij momenten zeer intens met als gevolg heel wat stilstaand water. Later op de dag droogde het parcours een beetje op zodat je eigenlijk kan stellen dat het écht wel ideale testomstandigheden waren.” 

Prikkelende concurrentie 

Met zo’n 100 testkilometers in de benen komt Grégoire Munster straks aan de start van de rally van Spa.

“In vergelijking met vorig jaar zijn er drie klassementsritten die min of meer ongewijzigd blijven. Al de rest zijn andere, nieuwe proeven. De moeilijkheid zit hem in het verschil van grip op dezelfde ondergrond. Het wordt interessant om zien hoe de Hyundai daarop zal reageren. Net als in de rally van Haspengouw is er ook nu grote concurrentie. Vooral de aanwezigheid van Andreas Mikkelsen prikkelt me. Zijn komst geeft extra veel kleur aan de wedstrijd, want het is een mooie kans om het op te nemen tegen een zeer ervaren rijder. Mijn ambities voor dit weekend zijn om mijn leerproces verder te zetten én mijn prestatie van in de Haspengouw proberen te bevestigen.” 

Totaal ander parcours 

De prestaties van Grégoire en Louis worden op de voet gevolgd door Hyundai Motorsport en Hyundai Belux. “De vierde plaats in de Haspengouwrally was een heel mooie binnenkomer in het kampioenschap”, zegt Wim Doms, woordvoerder van Hyundai Belux. “Daarmee hebben ze bewezen dat ze in ons kampioenschap van hoog niveau kunnen meestrijden voor eervolle plaatsen. Maar de Spa Rally zal een heel andere uitdaging worden. Een bijzonder mooi maar tegelijk ook aartsmoeilijk parcours, aanzienlijk langere afstand en bovendien gespreid over meerdere dagen… Onze jonge talenten hebben een fors weekend voor de boeg, zoveel is zeker.Wij kunnen alvast niet wachten!”

 

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich