Hyundai Motorsport stelt Thierry Neuville aan als hoofdrijder voor 2014 in het WRC.

Hyundai Motorsport heeft vandaag zijn gedurfde aanpak voor het Wereldkampioenschap Rally kracht bijgezet door WRC-ster Thierry Neuville aan te stellen als hoofdrijder voor seizoen 2014.
  • De 25-jarige Belgische piloot Thierry Neuville wordt hoofdrijder voor Hyundai Motorsport in 2014.
  • Meerjarencontract onderstreept de ambitie en het engagement dat Neuville en Hyundai Motorsport delen.

De 25-jarige Neuville, die dit jaar hoge ogen gooit in het kampioenschap, ondertekende zopas een meerjarencontract met Hyundai Motorsport, waarmee beide partijen zich formeel engageren om samen aan een langdurig succes in het felbevochten WRC-kampioenschap te bouwen.

“Ik ben verheugd te mogen aankondigen dat Thierry Neuville de hoofdrijder van ons nieuwe WRC-team wordt,” aldus Michel Nandan, teambaas van het Hyundai Motorsport Team. “Thierry rijdt momenteel een schitterend seizoen en werpt zich op als een van de meest sensationele jonge piloten in de WRC. Zijn pure snelheid, zijn rijtalenten en zijn dynamische rallybenadering maken hem tot de ideale hoofdcoureur voor Hyundai.”

“Door een rijder met het talent van Thierry aan te werven, willen we aangeven dat Hyundai zijn WRC-engagement ernstig neemt en resoluut van plan is om samen met de getalenteerde jonge Thierry een lange reeks van successen te boeken. Het is ook een schitterende erkenning voor het werk dat het hele team in zo’n korte tijd heeft verzet. We delen vergelijkbare waarden en doelstellingen om op lange termijn het kampioenschap te winnen en zijn trots om Thierry te mogen verwelkomen in het team en als ambassadeur voor het merk Hyundai Motorsport.”

Samen met copiloot Nicolas Gilsoul zal Neuville in 2014 de kleuren van Hyundai Motorsport verdedigen met de nieuwe i20 WRC-rallywagen. De eerste in de reeks van 13 WRC-races is de Rally van Monte-Carlo in januari: deze debuutrace voor het team vormt tevens het startsein voor het derde opeenvolgende WRC-seizoen voor de jonge Belg.

Neuvilles ervaring is van onschatbare waarde voor Hyundai Motorsport, dat zijn eerste volwaardige WRC-kampioenschap aanvat met een equipe en een auto die in een indrukwekkend korte termijn van minder dan een jaar werden samengesteld. De prestaties die Neuville dit seizoen neerzette, gingen niet onopgemerkt voorbij. Hij stak de gevestigde waarden in het WRC-kampioenschap naar de kroon en bouwde zo een reputatie uit als een van de meest opwindende en dynamische jonge rijders in het WRC-kampioenschap.

“Ik kijk ernaar uit om samen met Hyundai Motorsport deel te nemen aan het Wereldkampioenschap Rally 2014,” bevestigt Thierry Neuville. “Ik beschouw Hyundai Motorsport als een perfecte partner voor mij omdat het een jong, opkomend en ambitieus constructeursteam is, met een duidelijke langetermijnvisie om succes te oogsten in het Kampioenschap. Ik wilde al lang voor een fabrieksteam rijden en ik was onder de indruk van de faciliteiten en het potentieel van het team, maar ook van hun benadering van het rallyprogramma. Ik hoop dat mijn twee jaar ervaring in de WRC het team ten goede zal komen en dat we een harmonieuze samenwerking kunnen uitbouwen. We weten dat ons in het eerste seizoen een steile leercurve wacht, maar ik ben ervan overtuigd dat we samen een succesvolle toekomst tegemoet gaan.”

In zijn twee seizoenen van het Wereldkampioenschap Rally reed Neuville in het totaal 32 rally’s. Hij finishte als zevende in het Kampioenschap van 2012, wat het beste deed vermoeden voor seizoen 2013. Daarin eindigde hij vier keer op rij tweede (Italië, Finland, Duitsland en Australië) en twee keer derde (Mexico, Griekenland), waardoor hij met nog slechts één rally te gaan op de tweede plaats in de WRC-ranking staat.

Neuville-NL.pdf

PDF - 47 Kb

William Meerschaut

Hyundai Belux

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be