Wereldrecord voor Kona Electric

Wereldrecord voor Kona Electric

1.026 km zonder bijladen !

  • Drie standaard exemplaren van Kona Electric op de Lausitzring
  • Alle drie haalden de kaap van 1.000 km op één laadbeurt
  • Autonomie-record levert veel inzicht in dagelijks gebruik van EV’s

Offenbach – 17 augustus 2020

Hyundai schrijft een nieuwe bladzijde in zijn succesvolle elektrische verhaal: drie exemplaren van de Kona Electric haalden een autonomie-record voor elektrische voertuigen. Het doel van de oefening was heel eenvoudig: met één laadbeurt meer dan 1.000 km ver komen. De elektrische compacte SUV slaagde in dat opzet van “hypermiling”, en de drie auto’s stopten pas na 1.018, 1.024 en – het absolute record – 1.026 gereden kilometers.  

In verhouding tot de batterijcapaciteit van 64 kWh komen die afstanden neer op verbruikcijfers van achtereenvolgens 6,28, 6,25 en 6,24 kWh/100 km, allemaal vér onder de WLTP-waarde van de Kona Electric, die op 14,7 kWh/100 km ligt. Alle drie de auto’s werden volledig standaard gelaten, met een WLTP-rijbereik van 484 km in de recentste versie van de Kona Electric. De totale test duurde drie dagen, met wisselende bestuurders, en met alle rijhulpsystemen van de auto gewoon ingeschakeld. Dekra, het expertisebedrijf dat sinds 2017 de Lausitzring uitbaat, zag toe op de organisatie en de auto’s, en elk van de 36 bestuurderswissels.  

Story image

Extreem ecorijden

Vooraf hadden Hyundai-technici berekend dat een theoretisch rijbereik tussen 984 en 1.066 km mogelijk moest zijn bij een rit in gesimuleerd stadsverkeer en daarbij horende gemiddelde snelheden. Meteen een uitdaging voor de teams, want in het zomerse weer zo extreem ecorijden vraagt veel concentratie en geduld. 

De drie teams, één met testrijders van het Duitse magazine Auto Bild, één met technici van Hyundai Duitsland en één met leden van het pers- en marketingteam, namen het tegen elkaar op op de Lausitzring. Het gebruik van airconditioning of andere uitrusting was niet verboden, maar alle teams kozen er wel voor om ze toch uit te schakelen, net als het infotainmentsysteem. Dagrijlichten bleven wel branden, om te voldoen aan alle verkeersreglementen, en ook de banden bleven de standaard op de Kona Electric geleverde Nexen Nfera SU1. 

De teams haalden over de afgelegde 1.000 km een gemiddelde snelheid tussen 29 en 31 km/u. Dat lijkt op het eerste zicht niet veel, maar de hele test werd dan ook gereden in gesimuleerd typisch stadsverkeer, met daarbij ook een “spitsuur”, verkeerslichten, 30 km/u-zones en bebouwde kom.

Jürgen Keller, Managing Director van Hyundai Duitsland, vat samen: “In deze test heeft Kona Electric meer dan ooit bewezen hoe milieuvriendelijk een lifestyle SUV kan zijn. En natuurlijk ging het hier om héél geconcentreerd ecorijden, maar de gehaalde afstanden bewijzen wel dat de fameuze ‘range anxiety’ bij elektrische auto’s echt niet meer nodig is.”

Download hier het volledige persbericht 200817-KonaElectric-WorldRecord_NL.pdf - 263 KB

 

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich