WRC Rally Monte Carlo - Review

WRC Rally Monte Carlo - Review

Grégoire Munster en Louis Louka op het podium in WRC2 Junior!

Monaco/Kontich – 23 januari 2022

Grégoire Munster en Louis Louka (Hyundai i20 N Rally2) eindigden zondagnamiddag vijfde in WRC2, derde en dus op het podium in WRC2 Junior, goed voor de twaalfde plaats algemeen. Een lekke band op zondagochtend zorgde ervoor dat het duo naast het podium in WRC2 greep en uit de top tien viel. Ondanks die lekke band houdt Munster, die ook dit jaar de steun geniet van Hyundai Belux en deel uitmaakt van Hyundai Motorsport Customer Racing, een goed gevoel over aan zijn ijzersterke wedstrijd.

Grégoire Munster startte voor de derde keer in de Monte Carlo. In aanloop van de rally vertelde Munster dat hij hoopte op een plaats bij de eerste vijf in WRC2 en een plaats bij de eerste drie in WRC2 Junior. In aanloop van de Monte Carlo werd er getest op sneeuw en ijs om met een zo goed mogelijke afstelling aan de rally te kunnen beginnen. Helaas was er, op zo’n vijf kilometer sneeuw tijdens de dubbele doortocht op Sisteron, geen sneeuw te bespeuren in de Monte Carlo.

“Het zorgde voor een moeizame start donderdagavond. We zijn aan de start gekomen met een afstelling voor droog weer, zonder dat we die setup vooraf hadden kunnen testen. De shakedown donderdag was enkel voor de topteams die met een Rally1 aan de start kwamen. We zijn met die afstelling begonnen met de intentie om vanaf dat punt beginnen te werken naar een betere setup. Al snel bleek dat de wagen te zacht stond en kostbare tijd verloren ging. Bijkomend probleem was dat mijn lampen niet goed werkten.”

Vrijdag schoof Munster op van de 22e naar de 15e plaats om zaterdag door te stomen naar de 9e plaats. “De afstelling waarmee we vrijdag vertrokken was een pak beter. Laat het me erop houden dat vrijdag een goede dag was. Vrijdagavond werden er nog wat aanpassingen doorgevoerd waarna we vanaf zaterdagochtend een wagen hadden waarmee we konden aanvallen. Ik voelde me heel comfortabel achter het stuur van mijn Hyundai, kon echt voluit gaan en sloot de dag af als 9e algemeen, 3e in WRC2 en 2e in WRC2 Junior.”

Zondagochtend was de hoofdopdracht van Munster en Louka om dit resultaat te verdedigen. “Dat lukte tijdens de eerste rit maar jammer genoeg reed ik in de daaropvolgende rit lek”, zegt Munster. “Omdat ik al na één kilometer lek stond ben ik moeten stoppen om het wiel te wisselen. Uiteindelijk verloren we in die rit ruim twee minuten, zakten we naar de twaalfde plaats en verloren we een podium in WRC2. Met nog twee ritten te gaan had ik een achterstand van 32 sec op de Johnston, de vierde in WRC2. Met het mes tussen de tanden zijn we aan die twee resterende ritten begonnen om uiteindelijk 5.5 sec tekort te komen voor die vierde plaats. In de afsluitende rit rijden we de tweede tijd in WRC2. Ondanks die lekke band hou ik een goed gevoel over aan deze wedstrijd waarin we na een mindere start sterk geëindigd zijn. Jammer van die lekke band, maar it’s part of the game.”

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich