887,5 km !

887,5 km !

Hyundai NEXO verbreekt (opnieuw) wereldafstandsrecord

  • Een Hyundai NEXO, bestuurd door een team van Hyundai Australië, heeft het wereldrecord verbroken van de langst afgelegde afstand ​ met een waterstofvoertuig op één enkele tank
  • De 887,5 km lange recordbrekende zero emissie-trip van Melbourne naar Broken Hill en verder, toont het immense potentieel van waterstof als een schone brandstof en onderstreept het technische leiderschap van Hyundai op dat vlak
  • Het vorige wereldrecord stond ook op naam van de Hyundai NEXO: in 2019 reed Solar Impulse-oprichter Bertrand Piccard 778 km door Frankrijk in een NEXO zonder te tanken
  • De NEXO heeft een officieel rijbereik van 666 km (WLTP-cyclus) met een tanktijd van vijf minuten

 

Kontich, 20 mei 2021 – Een Australisch team heeft aan het stuur van een Hyundai NEXO FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) het wereldrecord verbroken voor de langste afstand afgelegd met een waterstofaangedreven voertuig op één enkele tank.

Australisch Hyundai rallypiloot Brendan Reeves reed voor de recordpoging met een NEXO die voldeed aan de productiespecificaties en startte daarbij vanuit Essendon Fields in Melbourne. Na 807 km rijden met een focus op efficiëntie, kwam Reeves aan in Broken Hill met nog heel wat rijbereik over op tripcomputer van het voertuig.

De reis ging verder naar Silverton, een dorp in de Outback net buiten Broken Hill, bekend als het decor voor de post-apocalyptische jaren ‘80 actiefilm Mad Max 2 (‘The Road Warrior’), en reed daarna nog zowat 60 km verder voordat de waterstoftank van de NEXO leeg was.

De totale afgelegde afstand bedroeg volgens de tripcomputer van de NEXO 887,5 km, een verbetering het vorige wereldrecord van 778 km dat op naam stond van de Franse aeronaut Bertrand Piccard, ook al aan het stuur van een NEXO, op zijn reis doorheen Frankrijk van Sarreguemines naar Le Bourget.

Een vertegenwoordiger van de RACV (Royal Automobile Club of Victoria) verzegelde de tank van de NEXO voor het vertrek, en een vertegenwoordiger van de NRMA (National Roads and Motorists' Association) bevestigde dat de verzegeling intact was op het einde van de trip. De afstand gemeten door een geïsoleerde GPS aan boord van de NEXO registreerde 903,4 km, terwijl er volgens Google Maps 905 km afgelegd werd. Voor de test werd echter de tripcomputer van de NEXO zelf gebruikt voor de officiële afstand.

Download hier het persbericht met extra informatie 210520-NexoWR_NL.pdf - 383 KB

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich