ALD Automotive neemt Favor Lease over.

Embargo 8/11/2013

ALD Automotive, marktleider in de leasingsector in België, neemt vanaf 1 januari 2014 de klantenportefeuille van Favor Lease over en versterkt daarmee het bestaande Hyundai Lease-label. Concreet wordt de operationele leasing van 1.423 wagens, waarvan 95 vans, ondergebracht binnen de afdeling Hyundai Lease van de groep. Hyundai Lease is daarmee nog beter gewapend om de opmars van het Koreaanse merk op onze markten te ondersteunen.

Met de overname verstevigt de groep AXUS N.V., voornamelijk bekend onder de merknaam ALD Automotive, zijn marktpositie als grootste leasingbedrijf in België, met een vloot van meer dan 70.000 wagens.

Favor Lease is een specialist in operationele leasing en behoort tot de grote autodistributie-specialist Alcadis (onderdeel van de Alcopa-groep), die actief is op Europese schaal. Het bedrijf beheert voornamelijk wagens en vans van het merk Hyundai in haar vloot. Deze vloot wordt nu volledig ondergebracht binnen het Hyundai Lease-product van ALD Automotive.

Miel Horsten, General Manager van ALD Automotive Belgium zegt over de overname: “De overname en integratie van de portefeuille van Favor Lease past perfect in de Belgische en internationale expansie-strategie van ALD Automotive  en is een logische stap in de verdere uitbouw en ondersteuning van Hyundai in de leasing-sector in België. Hyundai beschikt over een zeer uitgebreid gamma dat mooie designs koppelt aan betrouwbaarheid, het beste garantiepakket in de markt en sterke restwaarden. Wij geloven zeer sterk in de strategie van Hyundai en de ondersteuning door de Alcadis-groep. Wij zijn zeer blij dat we door deze overname samen met de Hyundai-verdelers kunnen meewerken aan de toekomst van Hyundai in België.”

Alcadis wil zich in de toekomst meer gaan profileren als specialist op het vlak van de invoer en verdeling van automerken, de belangrijkste activiteit binnen haar business-model. ”Philippe Portal, CEO van de groep verduidelijkt: “We hebben met Favor Lease de afgelopen jaren een zeer ruime portefeuille opgebouwd, wat in belangrijke mate te danken is aan de steile opmars van Hyundai binnen de fleetmarkt. Om een volgende stap te nemen in de uitbouw van Hyundai Lease is het een logische evolutie om de krachten tussen onze twee bedrijven, verder te bundelen. De keuze voor ALD Automotive is trouwens voor de hand liggend omdat ze al onze partner zijn achter het label Hyundai Lease. Als belangrijke speler zal ALD Automotive ook onze preferred partner zijn van onze huismerken.”

 

ALD---Hyundai-Lease---Favor-NL.pdf

PDF - 152 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be