Condroz Rally - Review

Grégoire Munster en Louis Louka blijven in titelstrijd

Grégoire Munster en Louis Louka (Hyundai i20 R5) zijn zondag vierde geëindigd in de Rally du Condroz, de voorlaatste wedstrijd van het Kroon Oil Belgian Rally Championship. In de tussenstand van het kampioenschap zakt Grégoire Munster naar de derde plaats, maar een eerste titel blijft tot de mogelijkheden behoren. Het doek over het BRC valt begin december in Spa, en uiteraard is de officiële rijder van Hyundai Belux ook daar op de afspraak.

Net zoals dat de voorbije wedstrijden het geval was werd er ook in deze rally gebikkeld voor elke seconde. Al snel werd duidelijk dat de drie tenoren van het kampioenschap en gelegenheidsrijder Stéphane Lefebvre een maatje te groot waren voor de rest van het deelnemersveld. Was het spannend? Jazeker!

Na de eerste lus van drie ritten, met winst van Munster in KP 2, stond de Hyundai-rijder tweede op 0.3 sec van leider Lefebvre. Het was een échte Condroz met heel veel modder op de weg, verraderlijke remzones en een massa publiek. Van de tweede lus werden slechts vier van de zes ritten gereden. Jammer, zeker voor Munster die tijdens de tweede lus twee keer de tweede en twee keer de derde tijd reed. Ondanks een mindere bandenkeuze eerder op de dag sloot hij de eerste wedstrijddag af als derde op 8.5 sec van de leider én, nog belangrijker, op 0.1 sec van de leider in het BRC.

Op zondag werden er nog twee lussen van drie ritten gereden. Munster begon iets te voorzichtig, spinde vervolgens in de tweede rit van de dag waarna hij zijn derde plaats verloor. Met een snelste tijd zondagnamiddag stelde hij orde op zaken, voor even dan toch want in de daaropvolgende rit zakte hij opnieuw naar de vierde plaats. Tijdens de powerstage perste Munster nog eens alles uit zijn Hyundai met een tweede tijd, en vier extra BRC-punten, tot gevolg.

“Uiteraard ben ik een beetje teleurgesteld in het resultaat, anderzijds hebben we ons slechtste resultaat met oog op het kampioenschap wel verbeterd”, zegt Grégoire Munster. “We eindigen op 5.3 sec van Fernémont en 2.1 van De Mévius. Net zoals tijdens de voorbije wedstrijden zijn ook nu de tijdsverschillen opnieuw klein, met dat verschil dat ​ ze nu in ons nadeel uitdraaien. Op een bijzonder moeilijk parcours hebben we opnieuw getoond dat we competitief zijn. Het enige waar ik spijt van heb, is mijn spin op het einde van Marchin. Ik verlies daar een vijftal seconden die ik op het einde van de rally tekortkom. Anderzijds ben ik ook niet de enige die een foutje heeft gemaakt. Het kampioenschap is verre van gedaan: afspraak in Spa.”

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be