De New Hyundai i20: slimmer, veiliger en met opgefrist design

De New Hyundai i20: slimmer, veiliger en met opgefrist design

Het i20-motorengamma komt aan nieuwe marktvraag tegemoet met drie verschillende benzinemotoren en een nieuwe 7DCT.

 • Nieuwe styling en geavanceerde connectiviteits- en veiligheidsfuncties voor veelzijdige Hyundai uit compacte klasse.
 • Alle drie versies in de i20-reeks – i20 vijfdeurs, driedeurs Coupé en crossover Active – werden technologisch verfijnd om de i20 bovenaan zijn klasse te houden.
 • Opgefriste designelementen voor de i20 vijfdeurs en Active omvatten bijgewerkte neus met Cascading-grille, vernieuwde achterkant, tweekleurig dak en nieuwe kleuren voor nóg meer personalisering.
 • Voor meer comfort en brandstofrendement introduceert Hyundai Motor nu 7DCT en wordt Idle Stop and Go als standaardfunctie aangeboden.
 • De New i20 biedt veiligheidsvoorzieningen van topniveau, waaronder Hyundai SmartSense: actieve veiligheidsfuncties, zoals Forward Collision Avoidance Assist, Lane Departure Warning System, Driver Attention Warning en High Beam Assist.
 • Uitgebreide keuze van moderne, geavanceerde connectiviteitsfuncties, met o.a. 7” audiodisplay en navigatiesysteem met Apple Car Play en Android Auto

 • ​Hyundai Motor wil blijven scoren in het B-segment en stelt daarom een opgefriste i20-reeks voor. Om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen, kregen de i20 vijfdeurs en de Active een moderner design en vernieuwde veiligheidsfuncties met Hyundai SmartSense. Voor de volledige i20-reeks introduceert Hyundai ook een 7-trapstransmissie met dubbele koppeling (7DCT) voor optimaal rijcomfort en een Idle Stop and Go-systeem (ISG) om de CO2-uitstoot te verminderen. Met een keuze uit drie verschillende benzinemotoren komt de New i20 aan de huidige marktvraag tegemoet.

  Story image

  “De i20 is een van onze DNA-modellen en is de voorbije tien jaar steeds een van onze best verkopende wagens in Europa geweest. De i-reeks is de solide basis van het succes van ons merk in Europa”, aldus Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product van Hyundai Motor Europe. “Door de New i20 te updaten op het vlak van design, veiligheid, connectiviteit en motorisatie, blijven we aan de wensen van onze klanten voldoen en kunnen we zo het aanhoudende succes van deze modellenreeks verzekeren.”

  Styling: nieuw, eigentijds voorkomen

  De styling van de i20 werd op diverse vlakken opgefrist. De elegante lijnen van de New i20 zetten het verfijnde exterieur in de verf. Vooraan op de i20 vijfdeurs prijkt nu de Cascading-grille, het typische kenmerk dat alle Hyundai-modellen eenzelfde identiteit verleent. Naast het nieuwe, eigentijdse design pakt de New i20 ook uit met een ruim, comfortabel interieur.

  Exterieurdesign

  Om de New i20 aantrekkelijker te maken en meer karakter te geven, kreeg de vijfdeurs vooraan een hertekende voorbumper met ingewerkte Cascading-grille. Ook de achterbumper van de i20 vijfdeurs en de Active werd bijgewerkt met onder meer combinatielampen, wat voor een dynamischere look zorgt. In de achterklep is nu ruimte voor de nummerplaat voorzien. Hyundai heeft de i20 vijfdeurs ook een stoerder voorkomen gegeven door nieuwe 15”- en 16”-aluvelgen te voorzien.

  De i20 vijfdeurs is verkrijgbaar met een panoramisch zonnedak. Beide versies – i20 vijfdeurs en Active – zijn verkrijgbaar met een dak in tweekleurig Phantom Black, wat klanten nog meer unieke opties biedt om hun wagen te personaliseren. Klanten kunnen nu ook kiezen uit tien karakteristieke kleuren voor het exterieur: Tomato Red, Champion Blue en Clean Slate zijn nieuwe kleuren in de i20-reeks, naast de bestaande kleuren Passion Red, Aqua Sparkling, Iced Coffee, Sleek Silver, Stardust, Polar White en Phantom Black.

  Interieurdesign

  Klanten kunnen ook voor het interieur kiezen uit een brede waaier aan kleuren die de frisse look van de New i20 onderstrepen. Het nieuwe Blue-interieur omvat een blauwkleurige inleg die over de volledige breedte van het dashboard en rond de binnendeurklinken loopt. Met de nieuwe Red Point- en Blue Point-interieurpatronen met rode of blauwe kleuraccenten kunnen klanten een eigen, aparte look creëren in het interieur van de wagen. Als alternatief is de i20 nog steeds verkrijgbaar in geraffineerd Black of Greyish Blue.

  Story image

  Bestuurders van de New i20 genieten ook van bijzonder veel ruimte dankzij de compromisloze 326 liter koffervolume (VDA).

  Modern en geconnecteerd

  De vernieuwde Hyundai i20-reeks biedt tal van nieuwe, geavanceerde connectiviteitsfuncties die naadloos geïntegreerd kunnen worden met de smartphone van de bestuurder en die zorgen voor nٴóg meer rij- en reiscomfort. Voor elk model van de i20-reeks kunnen klanten kiezen uit vier verschillende audiosystemen. Naast het audiosysteem met 3,8” scherm biedt Hyundai nu een nieuw eenkleurig 5” scherm. Het nieuwe 7” audioscherm biedt vlotte connectiviteit: klanten kunnen via Apple CarPlay en Android Auto gemakkelijk gegevens van hun smartphone naar het scherm van het systeem overzetten. Bijgevolg kunnen passagiers het navigatiesysteem van hun smartphone gebruiken zonder dat er nog nood is aan een in de wagen ingebouwd navigatiesysteem. Verder is de i20 nu verkrijgbaar met een optioneel 7” infotainmentsysteem dat alle navigatie-, media- en connectiviteitsfuncties integreert en zowel Apple CarPlay en Android Auto als Live Services ondersteunt.

  ​De New i20 is verkrijgbaar met een USB-lader, zodat passagiers hun mobiele apparaten kunnen opladen.

  Story image

  Stuur- en rijgemak

  De New i20 biedt een keuze uit drie benzinemotoren. Bij de Kappa 1.0-liter T-GDI-motor – verkrijgbaar voor de hele i20-reeks – kan gekozen worden uit twee vermogens: de motor die 74 kW/100 pk kan leveren, is verkrijgbaar met een handgeschakelde 5-versnellingsbak, terwijl de versie met hoog vermogen van 88 kW/120 pk een handgeschakelde 6-versnellingsbak heeft. Als alternatief kunnen beide motorisaties gekoppeld worden aan een 7-trapstransmissie met dubbele koppeling – een primeur voor Hyundai in de i20-reeks. De Kappa 1.2-liter motor, die aangeboden wordt voor de i20 vijfdeurs en de driedeurs Coupé, is verkrijgbaar met twee verschillende vermogens, die allebei gekoppeld zijn aan een handgeschakelde 5-versnellingsbak: 55 kW/75 pk of 62 kW/84 pk. De i20 Active is verkrijgbaar met de Kappa 1.4-liter motor die een vermogen van 74 kW/100 pk levert. Deze motorisatie is gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak.

  Story image

  Idle Stop and Go (ISG) is een standaardfunctie in alledrie de versies van de i20, die bijdraagt tot lager brandstofverbruik, minder CO2-uitstoot en een hoger rendement. De brandstofbesparing dankzij het gebruik van ISG is vooral merkbaar in stedelijke gebieden, omdat ISG automatisch de motor aflegt wanneer de wagen stilstaat.

  Hyundai legt in de i20-reeks de focus op zuinige benzinemotoren en komt daarmee tegemoet aan de marktvraag. De 1.0 T-GDI is nu uitgerust met een ingebouwde roetfilter voor betere milieuprestaties. De hele reeks i20-motorisaties is volledig conform de voorlopige Euro 6d-normen.

  Veilig en betrouwbaar: introductie van Hyundai SmartSense voor i20

  Om aan de strengste Europese normen te voldoen, beschikt de New i20 met Hyundai SmartSense nu ook over de recentste actieve veiligheids- en rijhulpsystemen. Deze omvatten het Lane Departure Warning System (LDWS), Lane Keeping Assist (LKA), Forward Collision Avoidance Assist (FCA) in en tussen steden, Driver Attention Warning (DAW) en High Beam Assist (HBA).

  Lane Departure Warning System (LDWS)
  De i20 kan uitgerust worden met het Lane Departure Warning System (LDWS). Hiermee krijgt de bestuurder een duidelijke waarschuwing te zien en te horen als de wagen de wegmarkeringen overschrijdt en onbedoeld naar een andere rijstrook uitwijkt. Dit kan mogelijke aanrijdingen met andere voertuigen helpen voorkomen.

  Lane Keeping Assist (LKA)
  Lane Keeping Assist voelt de positie van de wagen aan en waarschuwt de bestuurder voor onveilige rijbewegingen aan snelheden boven 60 km/u. Dankzij Lane Departure Warning (LDW) weerklinkt een alarmsignaal nog vóór de wagen witte, grijze of blauwe belijningen en kattenogen op de weg overschrijdt, terwijl LKA de bestuurder eerst met een licht- en geluidssignaal waarschuwt en vervolgens het stuurwiel zachtjes corrigeert om de wagen terug naar een veilige positie te brengen.

  Forward Collision Avoidance Assist (FCA) in en tussen steden
  FCA (in en tussen steden) is een optionele functie in de i20. Dit geavanceerde actieve veiligheidssysteem waarschuwt bestuurders voor noodsituaties en remt indien nodig autonoom af. FCA werkt met een camera vooraan om in drie fasen in te grijpen. Eerst waarschuwt het systeem de bestuurder met een licht- en geluidssignaal om de wagen vervolgens af te remmen als er een risico op aanrijding is. Tot slot levert het de maximale remdruk om een aanrijding te voorkomen of de schade te minimaliseren indien een botsing onvermijdelijk is.

  Driver Attention Warning (DAW)
  De i20 beschikt over Driver Attention Warning, een functie die de rijpatronen opvolgt om roekeloos rijgedrag of vermoeidheid te detecteren en de bestuurder helpt om ongevallen te vermijden. Het systeem analyseert diverse signalen, zoals veranderingen in de stuurhoek, het stuurkoppel, de positie op de rijstrook en de rijtijd. Bovendien kan de gevoeligheid van het systeem door de bestuurder ingesteld worden. Als het systeem een verminderde waakzaamheid in de rijpatronen detecteert, zal een geluids- en lichtsignaal op het instrumentenpaneel de bestuurder waarschuwen.

  High Beam Assist (HBA)
  High Beam Assist (HBA) detecteert in automatische modus ‘s nachts zowel tegenliggers als voorliggers op hetzelfde rijvak en schakelt indien nodig over naar dimlicht om andere weggebruikers niet te verblinden. Zodra er geen wagens meer gedetecteerd worden, schakelt het systeem automatisch de grootlichten weer aan om het gezichtsveld van de bestuurder zo groot mogelijk te maken.

  Als verder bewijs van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de i20 zijn de drie varianten allen verkrijgbaar met een unieke garantie van 5 jaar zonder kilometerbeperking.

  Over Hyundai Belux Newsroom

  Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

  Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

  Twitter: @Hyundai_B_News

  Hyundai Belux Newsroom
  Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
  Pierstraat 229 - 2550 Kontich