De nieuwe auto van Grégoire Munster

De nieuwe auto van Grégoire Munster

Hyundai i20 R5 maakt plaats voor i20 N Rally 2

Na 95 stuks van de Hyundai i20 R5 stopt Hyundai Motorsport Customer Racing met de productie van het succesvolle rallymodel voor klanten, om zich ten volle te kunnen richten op de nagelnieuwe i20 N Rally 2. Na een eerste kennismaking met internationale crews tijdens de Rally van Ieper, maakte die begin deze maand zijn échte Belgische debuut in de Spa Rally. Aan boord de door Hyundai Belux gesteunde jonge talenten Grégoire Munster en Louis Louka die er meteen… Belgisch vice-kampioen mee werden! ​

Hyundai Motorsport Customer Racing

Naast de fantastische prestaties die Hyundai Motorsport met onder andere Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe levert in het Wereldkampioenschap rally (WRC), ontwikkelt en bouwt Hyundai Motorsport Customer Racing ook rallywagens waarmee privé- en klantenteams kunnen deelnemen aan regionale, nationale en internationale rallykampioenschappen. Zo maakte de Hyundai i20 R5, met onder de motorkap een 280 pk sterke 1.6-liter viercilinder turbomotor, in 2016 zijn debuut tijdens de Rally van Corsica, om de daaropvolgende jaren heel wat successen te boeken.

#26A

Niet minder dan 95 stuks werden er gebouwd van de i20 R5, met als meest beroemde die met chassisnummer 26A. Die wagen heeft op zijn palmares 8 algemene overwinningen, 16 podiumplaatsen en 60 ‘stage wins’ in de handen van 14 verschillende piloten, waaronder grote namen als Sébastien Loeb, Dani Sordo en… Thierry Neuville. De laatste overwinning van de wagen staat bovendien op naam van Grégoire Munster, die met #26A eerste eindigde in de Sezoensrally van dit jaar. De wagen gaat nu naar een privéverzamelaar in Italië

Chassis #26A, op weg naar winst in de Sezoensrally
Chassis #26A, op weg naar winst in de Sezoensrally

Een nieuw begin

Aan alle mooie liedjes komt een eind, maar in dit geval dus ook een nieuw begin. Diezelfde Grégoire Munster pakte tijdens de Spa Rally begin december de derde podiumplaats met het nieuwste model uit de Hyundai Motorsport-stal, de i20 N Rally 2. Een puike prestatie tijdens het Belgische rallydebuut van de wagen, die Munster met deze podiumplaats in de afsluitende manche van het Belgische rallykampioenschap hielp om vice-kampioen te worden.

Op naar het seizoen 2022, met ongetwijfeld een mooie toekomst voor de Hyundai i20 N Rally 2! Daarover volgt binnenkort trouwens meer nieuws.

De nagelnieuwe i20 N Rally2 aan het werk in de Spa Rally
De nagelnieuwe i20 N Rally2 aan het werk in de Spa Rally

 

 

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich