De volledig vernieuwde KONA komt eraan met nog meer ruimte en high-tech comfort kenmerken

  • De vernieuwde KONA is beschikbaar in verschillende aandrijflijnvarianten, waaronder EV, HEV en ICE, met een sportieve N Line versie voor elk van hen, afhankelijk van de markt en het uitrustingsniveau
  • De gloednieuwe KONA biedt meer ruimte en veelzijdigheid in het interieur voor meer passagierscomfort en een gemakkelijke laadopslag via de aanpasbare slimme elektrische achterklep.
  • De sportieve SUV verhoogt de klantervaring met vooruitstrevende technologieën, zoals Over-the-Air updates, een dubbel 12,3-inch display en diverse geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS).

SEOUL / KONTICH, 18 januari, 2023 – Hyundai Motor Company heeft vandaag details vrij gegeven over zijn nieuwe generatie KONA subcompacte SUV die in Korea verkrijgbaar is. Het opgeschaalde model is verkrijgbaar in meerdere aandrijflijnvarianten, waaronder een volledige elektrische (EV) en een hybride variant (HEV), alsook een versie met ​ verbrandingsmotor (ICE), met sportieve N Line-versies van elk. ​

De ontwikkeling van de futuristische en volledig nieuwe KONA ging van start met het EV-model - een onconventionele benadering voor autodesign die de versnelde elektrificatiestrategie van Hyundai Motor weerspiegelt. In al zijn varianten zit de nieuwe KONA boordevol met de nieuwste technologieën en comfort- en gemaksfuncties.

"We maken een KONA voor vrijwel iedereen en elke levensstijl, met een reeks geavanceerde aandrijflijnen en een groot aantal technologieën en designfuncties die een toegevoegde waarde vormen aan het dagelijks leven van onze klanten," aldus Heui Won Yang, Executive Vice President, Head of Total Vehicle Development Tech Unit bij Hyundai Motor Company. "Hyundai streeft ernaar een geoptimaliseerde mobiliteitservaring te bieden om aan de uiteenlopende levensstijlen van onze klanten te voldoen."

Design elementen met een sportieve toets en die de prestaties verbeteren

Van de haaienneus tot de achterklep geven de Seamless Horizon Lamps voor- en achteraan het nieuwe model een harmonieus en uniek uiterlijk. De EV-variant onderscheidt zich verder door zijn Pixelated Seamless Horizon Lamps en is het eerste Hyundai-model dat dit iconische designkenmerk toepast.

Het sportieve karakter van de SUV wordt belichaamd door robuuste wielkastbekleding met geïntegreerde voor- en achterlichten, zijpanelen met dynamische wigvormige proporties en karakteristieke chromen sierlijsten die van de gordellijn tot de spoiler lopen. Het speciaal ontworpen 19-inch spaakwiel is een primeur voor de KONA.

De ICE- en HEV-varianten nemen veel van de designkenmerken van de EV over, maar met een opvallende twist. De voorbumper onderscheidt zich door een driedimensionale garnering en skidplaat in plaats van een radiatorrooster. De ICE- en HEV-varianten krijgen bijkomend nog een contrasterende zwarte wielkastbekleding mee.

De HEV-variant maakt gebruik van de bovenste en onderste actieve luchtkleppen (AAF), en de ICE-variant heeft een bovenste actieve luchtklep voor een verbetering van de luchtweerstandscoëfficiënt. De actieve luchtklep aan de buitenkant geeft de ICE- en HEV-variant een EV-achtig uiterlijk en verbetert tegelijkertijd de aerodynamische prestaties van beide varianten.

De prestatiegerichte N Line-variant heeft een agressiever voor- en achterdesign met vleugelvormige bumper om zijn sportieve imago te benadrukken, een dubbele uitlaatdemper en zilverkleurige zijskirts. Extra opties zijn een zwart dak, een vleugelvormige spoiler en 19-inch exclusieve N Line lichtmetalen velgen. Binnenin is de N Line-variant uitgerust met exclusieve metalen pedalen en een N-brand versnellingspook (TGS).

Grotere en slimmere binnenruimte

De nieuwe KONA biedt een ruimere, veelzijdigere interieurruimte voor meer passagierscomfort en een praktische laadruimte. De nieuwe KONA biedt de beste ruimte in zijn klasse met een 60 mm langere wielbasis, 77 mm meer beenruimte en 11 mm meer hoofdruimte op de zetels op de tweede rij, in vergelijking met de vorige generatie. De schouderruimte op de tweede rij is met zijn 1.402 mm eveneens de grootste in zijn klasse en biedt de passagiers de beste leefruimte. De slanke maar comfortabele zetels van de KONA, die slechts 85 mm dik zijn, zorgen voor meer leefruimte voor de passagiers op de tweede rij.

Bovendien zorgt de elektrische schakelpaddle achter het stuur voor een open, pure consolestructuur die meer ruimte biedt voor spullen en een clean interieur. De volledig neerklapbare zetel op de tweede rij en het achtercompartiment bieden tot 723 liter (SAE) laadruimte om aan de hoogste eisen van de klant te voldoen met verbeterd laadgemak.

Het dubbele 12,3 inch geïntegreerde scherm ondersteunt ergonomisch comfortabel gebruik, terwijl de relax-comfortzetel op de eerste rij is geoptimaliseerd voor een 'gewichtloze' lichaamsdrukverdeling om vermoeidheid na langeafstandsritten te helpen verlichten.

Best-in-class technologieën voor meer comfort

Het onderhoud en de systeemupdates van de nieuwe KONA zijn eenvoudiger dan ooit met elektronische controle technologie via Over-the-Air (OTA) software updates. Hierdoor kunnen autobezitters kosten besparen en hun auto 'zelf' upgraden of onderhouden met behulp van de nieuwste software. Ook de interieurverlichting wordt ondersteund door OTA-updates voor onderhoud en nieuwe functies.

De aanpasbare slimme elektrische achterklepopening is een extra gemak voor klanten. Bestuurders kunnen de openingshoogte en -snelheid van de achterklep selecteren op het scherm van het infotainmentsysteem en door de sluitknop drie seconden lang in te drukken op de gewenste hoogte van de achterklep.

Daarnaast zorgen het geïntegreerde geheugensysteem voor zetelpositie-instellingen en meerdere oplaadpoorten, waaronder het draadloze oplaadsysteem van de KONA voor nog meer gebruiksgemak. Als onderdeel van de elektronische besturingstechnologie kan de nieuwe KONA worden vergrendeld, ontgrendeld en gestart via de Digital Key 2 Touch met behulp van Near Field Communication (NFC) op smartphones of smartwatches, wat een hoog veiligheidsniveau garandeert.

Veiliger rijden met de nieuwe KONA

De nieuwe KONA zit boordevol geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS), zoals Forward Collision-avoidance Assist (FCA), Lane Keeping Assist (LKA), Blind-Spot Collision Avoidance Assist (BCA), Safe Exit Warning (SEW), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), Driver Attention Warning (DAW) en Blind-spot View Monitor (BVM) en High Beam Assist (HBA)*. Hij is ook uitgerust met diverse rijcomfortfuncties, zoals Smart Cruise Control (SCC), Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC), Lane Following Assist (LFA) en Highway Driving Assist (HDA)*.

Voor veilig parkeren biedt de nieuwe KONA diverse vooruitstrevende technologieën, zoals Surround View Monitor (SVM), Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), Forward/Side/Reverse Parking Distance Warning (PDW), Reverse Parking Collision-Avoidance Assist (PCA) en Remote Smart Parking Assist (RSPA)*.

De afmetingen per variant:

Item

Nieuwe KONA ICE/HEV

Nieuwe KONA EV

Lengte

4,350 mm

info verwacht in maart

Breedte

1,825 mm

 

Hoogte

1,580 mm

(uitgerust met 17-inch velgen)

 

Wielbasis

2,660 mm

 

Aandrijflijnopties

Voor Koreaanse klanten is de ICE-variant verkrijgbaar met een 1.6T-GDi- of 2.0L Atkinson-motor. De 1.6T-GDi genereert naar schatting 198 pk en maximaal 265 Nm koppel. De continu variabele klepduur regelt de klepopening afhankelijk van de rijomstandigheden.

*De beschikbaarheid van specificaties en opties die in het bericht worden beschreven, kan per uitvoering, variant en markt verschillen.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be