East Belgian Rally - Winst !

East Belgian Rally - Winst !

Grégoire Munster en Louis Louka winnen hun eerste BRC-rally !

Sankt Vith/Kontich, 29 september 2021 ​

Grégoire Munster en Louis Louka (Hyundai i20 R5) hebben op een overtuigende manier de East Belgian Rally gewonnen. Voor Grégoire Munster is het zijn eerste zege in het BRC. Met 22 jaar, 9 maanden en 1 dag wordt Grégoire Munster bovendien de jongste rijder ooit die een manche van het BRC weet te winnen.

Na afloop van de Ypres Rally kondigde Hyundai Belux aan dat Grégoire Munster en Louis Louka de resterende wedstrijden van het BRC met de Hyundai i20 R5 zouden afwerken. Het gaf de jonge Munster vleugels voor de East Belgian Rally. Munster domineerde de openingsfase en won vier ritten op rij. Na twee lussen van vier klassementsritten had hij een bonus van 9.6 sec op zijn eerste achtervolger. In het begin van de laatste lus maakte hij een klein foutje maar in de daaropvolgende rit toonde hij mentale weerbaarheid en reed hij opnieuw de snelste tijd. Munster, die eveneens de steun geniet van Hyundai Motorsport Custumer Racing, behield in de twee afsluitende nachtritten zijn kalmte en reed op magistrale wijze naar zijn eerste zege in zijn nog prille carrière.

“Eigenlijk is de wedstrijd makkelijk samen te vatten. De voorsprong die ik in de eerste lus bij elkaar reed, en die ik in de tweede lus nog een beetje vergroot heb, heeft mij de nodige marge en rust gegeven zodat ik op het einde toch genoeg overhield om de rally te winnen. Deze ochtend zijn we écht met het mes tussen de tanden vertrokken. Ik was enorm gemotiveerd om hier een goed resultaat te rijden. Bij aanvang van de derde lus hebben we een foutje gemaakt en verliezen we een kleine vijf seconden. Maar net omdat we bij aanvang zo hard gewerkt hadden was dat helemaal niet zo erg. In het donker wist ik dat Adrian iets meer ervaring had met deze ritten. Maar samen met Louis hebben we het kunnen afmaken. Het is een hemels gevoel.”

Jongste winnaar ooit

Met zijn 22 jaar, 9 maanden en 1 dag wordt Grégoire Munster de jongste winnaar van een BRC-manche. “Mijn eerste rally winnen in aanwezigheid van mijn familie en vrienden is fantastisch, overweldigend. Ik kan het moeilijk verwoorden. Ik ben intens gelukkig. Dat ik als jongste winnaar ooit van een BRC-manche in de voetsporen mag treden van iemand als Patrick Snijers betekent ongelofelijk veel voor mij”, aldus een intens gelukkige Grégoire Munster.

Download hier het volledige persbericht 210929-EBR-review_NL.pdf - 243 KB

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich