Het 24u-videoverhaal over een waterstofwagen, een viking en een wetenschapper.

De klok rond non-stop rijden met de Hyundai ix35 FCEV resulteert in een nieuw record; Arnt-Gøran Hartvig en Marius Bornstein leggen 2.383 km af in 24u, inclusief tankbeurten. Met enkele GoPro camera’s werd alles geregistreerd. Het resultaat is een eerlijk en boeiend reisverslag.

Arnt-Gøran Hartvig en Marius Bornstein zijn twee tegenpolen, en dat is eraan te zien. Maar precies daarom vullen ze elkaar ook zo goed aan. In juni vorig jaar vormden ze al een team om met de ix35 op waterstof een record te breken door 700 km te rijden op één volle tank. En ze reden samen ook al van Oslo naar Monaco, waarbij ze enkel tankten bij de op de 2.260 km lange route beschikbare waterstofstations.

Bijna 100 km/u gemiddeld

Hartvig en Bornstein reden voor hun nieuwe missie heen en weer tussen het station in HafenCity, Hamburg en Sachsendamm in Berlijn, een afstand van ruim 300 km. Tanken met de ix35 op waterstof duurt slechts 3 minuten, waardoor er weinig tijd werd verloren en een hoge gemiddelde snelheid kon worden bereikt van net geen 100 km/u (99,29 km/u om precies te zijn). De route leidde hen zowel door stadskernen als langsheen autosnelwegen, zoals is te zien op de GoPro montage die het verloop van de missie duidelijk in beeld brengt.

Tijdens de 2.383 km lange trip toonde de ix35 FCEV zich een comfortabele reiswagen. De 136 pk sterke elektromotor garandeert dan ook vlotte prestaties (topsnelheid 160 km/u) en hij combineert een autonomie van bijna 600 km met geen enkele schadelijke uitstoot. Uit de uitlaat komt enkel zuiver water.

In de Belux is de ix35 FCEV overigens de eerste waterstofwagen die sinds deze zomer is gecommercialieerd. Hij kost 55.000 € excl BTW.

De GoPro montage is hier te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=AYUbIdHr7aE

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be