Hyundai & Healthy Seas

Recordschoonmaak van oceanen

In minder dan een jaar tijd hebben Hyundai en Healthy Seas al bijna 78 ton afval uit oceanen gehaald!

Sinds de start van hun samenwerking in april hebben Hyundai en Healthy Seas, een organisatie die zich bekommert om het behoud van het zeeleven, niet stilgezeten! Samen hebben ze immers al 11 schoonmaakcampagnes opgezet in 7 Europese landen. Daardoor werd tot nu toe al 78 ton afval, gaande van achtergelaten visnetten tot verschillende metalen zoals krab- en kreeftenkooien, van stranden en uit oceanen verwijderd. Bij de verschillende opruimoperaties werden 72 duikers op vrijwillige basis ingezet om al dit afval uit de Europese wateren te verwijderen.

Educatieve programma’s

Maar de activiteiten die in het kader van dit partnership georganiseerd werden, gaan veel verder dan het opruimen van afval uit het water. Hyundai en Healthy Seas hebben ook een aantal ambitieuze educatieve programma’s op poten gezet in Italië, Frankrijk, Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland. Die hebben tot doel om kinderen en lokale gemeenschappen het belang te leren van het proper houden van oceanen. Sinds de start van het project namen al meer dan 900 kinderen deel. ​

Duurzame producten

En dat is niet alles: Hyundai en Healthy Seas zetten zich ook in om het verzamelde afval om te zetten in duurzame producten. ECONYL® bijvoorbeeld, een gerecycleerd nylon dat gemaakt wordt van gerecupereerde visnetten. Het materiaal wordt onder andere gebruikt voor het maken van de ecologische vloermatten in de Hyundai IONIQ 5.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be