Hyundai geeft designvoorsmaakje van de New Generation i20

Hyundai geeft designvoorsmaakje van de New Generation i20

Werelpremière op het salon van Parijs

Vrijdag 1 augustus 2014 —

  • Geïnspireerd door de Fluidic Sculpture 2.0 designfilosofie.
  • Ontworpen door Hyundai’s Europese Design Centre.
  • Vormgeving en afmetingen staan garant voor riante proporties.
  • Werelpremière op het salon van Parijs.
Hyundai Motor heeft zopas enkele schetsen vrijgegeven van de volgende generatie i20. De jongste versie van Hyundai’s populaire B-segmentmodel wordt gekenmerkt door de merkeigen ‘Fluidic Sculpture 2.0’-designfilosofie, die zich vertaalt in een geavanceerd en markant ontwerp.

De lange motorkap en genereuze vormen leveren de New Generation i20 een krachtige aanblik op. De flanken zijn behoorlijk gewelfd, maar de globale architectuur is strak en eenduidig, met een passagiersruimte die een sterk geheel vormt met het koetswerk. In profiel wordt de lengte van de auto geaccentueerd door de donker getinte C-stijl. 

De voorzijde wordt gekenmerkt door een opvallende nieuwe interpretatie van het gekende zeshoekige radiatorrooster van Hyundai en een dunne horizontale lat die de koplampen met elkaar verbindt. Aan de achterzijde zien we een omhullende achterruit en een unieke afwerking voor de lichtblokken, die in combinatie met de hatchbackproporties borg staan voor en opmerkelijk design. De New Generation i20 werd ontworpen door Hyundai’s Europese Design Centre in het Duitse Rüsselsheim.

Meer informatie over de nieuwe i20 wordt vrijgegeven in de aanloop naar zijn wereldpremière op het autosalon van Parijs 2014 in oktober.