Hyundai maakt prijzen nieuwe Kona bekend

Hyundai maakt prijzen nieuwe Kona bekend

De Belgische invoerder viseert met agressieve prijsstelling meteen de top 3 van het segment.

Hyundai Belux maakt de prijzen bekend van de Kona, de nieuwe B-SUV van het Zuid Koreaanse merk die zich komt mengen in het B-SUV segment. Dat segment is in volle groei; in 2017 stijgt het aandeel B-SUV met maar liefst 14% tegenover 2016, en in het totaal zijn de B-SUV’s al verantwoordelijk voor 9% van de totale markt. De nieuwe Hyundai Kona komt dus op het goede moment een deel van de koek opeisen.

In eerste fase zal de Kona enkel met benzinemotoren beschikbaar zijn. Overigens krijgen 71% van de wagens verkocht in het B-SUV segment een benzinemotor onder de kap. In de loop van 2018 zal de Kona ook leverbaar zijn met dieselmotoren en zelfs een volledige elektrische versie.

1.0 T-GDi of 1.6 T-GDi met 7-DCT en vierwielaandrijving

Het staat nu al vast dat het merendeel van de Kona klanten zal kiezen voor de nieuwe 1.0 T-GDi driecilinder turbobenzinemotor met directe injectie die 120 pk levert. In combinatie met zijn manuele 6-versnellingsbak levert hij prima prestaties tegenover een lage CO2-uitstoot. Voor de liefhebbers is er ook de Kona 1.6 T-GDi die 177 pk levert en altijd met de in-house ontwikkelde 7-traps automaat met dubbele koppeling en vierwielaandrijving wordt gecombineerd. Deze 1.6 T-GDi 7-DCT 4WD zal enkel in het hoogste uitrustingsniveau verkrijgbaar zijn.

4 Uitrustingsniveaus

De nieuwe Kona start zijn carrière met 4 uitrustingsniveaus: de Air, Twist, Launch en Luxury Launch Edition. Al vanaf de Air kan de Kona uitpakken met een mooie rist uitrustingselementen waaronder de kenmerkende LED-dagrijverlichting vooraan, een manuele airco, elektrisch verstelbare buitenspiegels, cruise control met snelheidsbegrenzer, radio met stuurwielbediening, bluetooth, wielkastverbreders,… Op het vlak van de veiligheid krijgt de instapper natuurlijk al het nodige met onder meer 6 airbags, ESP, TPMS, LKAS (rijstrookassistent), DAA (waakzaamheidsassistent), lichtsensor, Hill Assist Control,…

Kies je voor de Twist dan komt daar nog een lederen stuur bij, alu velgen (16"), dakrails, DAB radio, Apple Car Play & Android Auto, parkeersensoren,…

Speciaal voor de lancering voorziet de invoerder ook een erg aantrekkelijke Launch Edition met onder meer grotere velgen (17 inch), een automatische airco, regensensor, elektrische lendensteun, mistlichten vooraan, privacy glass, wireless smartphone charger, smart key,…

De Luxury Launch Edition tot slot is zowel combineerbaar met de 1.0 als de 1.6 motor, en pakt uit met de grootste velgmaat (18 inch), LED koplampen met bochtverlichting en grootlichtassistent, LED achterlichten, een supervision cluster, een head-up display, leder, verwarmde zetels, KRELL premium audio, navigatiesysteem, BSD (Blind Spot Detection), verwarmd stuurwiel,…

De genoemde uitrustingen zijn slechts een selectie, klik hier voor de volledige lijst.

23 kleurencombinaties mogelijk

Helemaal conform de tendensen in de markt zal de trendy Kona leverbaar zijn in maar liefst 23 verschillende kleurcombinaties. Klanten kunnen opteren voor een éénkleurig koetswerk, maar ook verschillende bi-tone combinaties behoren tot de mogelijkheden (telkens met zwart of donkergrijs dak). Wat het interieur betreft kan de standaard zwarte interieurbekleding gepimpt worden met 3 verschillende Color Packs waarbij rode, oranje of limoengele afwerking gebruikt wordt.

Met aanvalsprijs van 17.899 € viseert de Kona de huidige segmentwinnaars

Aan de Kona 1.0 T-GDi Air hangt een catalogusprijs van 17.899 €. Dat is meteen een pak scherper dan de motorisch vergelijkbare modellen van de huidige segmentleiders. Vandaag voeren de Peugeot 2008 (1e plaats), de Renault Captur (2e) en de Opel Mokka X (3e) de tabellen aan, maar daar hoopt Hyundai met deze agressieve prijsstelling verandering in te brengen.

Klik hier voor de volledige prijslijst van de nieuwe Kona.

Vanzelfsprekend geniet ook de Hyundai Kona van de ongeëvenaarde 5 jaar volledige waarborg zonder kilometerbeperking.

De zal tijdens het autosalon van Brussel gelanceerd worden maar klanten kunnen het model in avant-première vanaf november in het Hyundai netwerk ontdekken.

Prijslijst Kona

Uitrustingslijst Kona

Technische fiche Kona

Volledige presskit Kona

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich