Hyundai Motor en Kia ontwikkelen Polymeer Elektrolyt Membraan met Gore voor waterstof brandstofcelsystemen

Hyundai Motor en Kia ontwikkelen Polymeer Elektrolyt Membraan met Gore voor waterstof brandstofcelsystemen

  • Hyundai Motor en Kia tekenen overeenkomst met Gore voor gezamenlijke ontwikkeling van polymeer elektrolyt membraan (PEM) voor waterstof brandstofcelsystemen
  • Samenwerking op gebied van testprotocol en belangrijke aspecten van PEM-ontwikkeling
  • Partnerschap richt zich op ontwikkeling van geavanceerd brandstofcelsysteem voor commerciële voertuigen, om de duurzaamheid en prestaties te verbeteren

SEOUL, 5 januari 2024 - Hyundai Motor Company (Hyundai Motor), Kia Corporation (Kia) en W. L. Gore & Associates (Gore) hebben in het Mabuk Eco-Friendly R&D Center in Korea een overeenkomst getekend om samen te werken aan de ontwikkeling van geavanceerde polymeer elektrolyt membranen (PEM) voor waterstof brandstofcelsystemen.

De gezamenlijke inspanning van de partijen omvat belangrijke aspecten van de ontwikkeling van PEM. Het uiteindelijke doel van deze samenwerking is de ontwikkeling van een geavanceerde PEM voor de volgende generatie brandstofcel-elektrische commerciële voertuigen.

Een waterstofbrandstofcel gebruikt PEM om protonen te geleiden tussen twee elektroden. De PEM blokkeert de directe combinatie van inkomende waterstof- en zuurstofgassen, waardoor de selectieve geleiding van protonen wordt vergemakkelijkt en op zijn beurt een elektrische stroom wordt opgewekt om een voertuig van energie te voorzien. De PEM-technologie speelt een cruciale rol bij het bepalen van de prestaties en duurzaamheid van het brandstofcelsysteem.

Hyundai Motor, Kia en Gore werken al meer dan 15 jaar samen op het gebied van brandstofcellen. Voortbouwend op deze meer dan tien jaar durende relatie zal het partnerschap zich nu richten op de gezamenlijke ontwikkeling van een optimaal brandstofcelsysteem voor commerciële voertuigen, met een specifieke nadruk op het verbeteren van de prestaties en duurzaamheid.

"We beginnen aan het volgende hoofdstuk van onze samenwerking met Gore", zegt Chang Hwan Kim, hoofd van Battery Development en Hydrogen and Fuel Cell Development bij Hyundai Motor Company en Kia Corporation. "Door gebruik te maken van de 15 jaar samenwerking zullen we geavanceerde brandstofceltechnologie verwerven en de markt voor elektrische voertuigen met brandstofcellen leiden, waardoor de beweging naar een duurzame toekomst wordt versneld."

Gore, een bedrijf dat zich bezighoudt met geavanceerde materialen en gevestigd is in Delaware (VS), brengt expertise in PEM-, met katalysatoren beklede membraan- en MEA-technologie (Membrane Electrode Assembly) in het partnerschap in. Door de baanbrekende PEM-technologie van Gore te combineren met de geavanceerde brandstofcelexpertise van Hyundai Motor and Kia, willen Hyundai Motor and Kia geavanceerde PEM-technologie integreren in de volgende generatie brandstofcelsystemen voor personenauto's, commerciële voertuigen en niet-automobielsectoren.

"We kijken ernaar uit om onze langdurige samenwerking met Hyundai Motor en Kia te bevorderen", zegt Michelle Augustine, Gore Clean Energy Business Group Leader. "Door gebruik te maken van onze geavanceerde PEM-technologieoplossingen zullen we samenwerken met Hyundai Motor en Kia om hen in staat te stellen brandstofcelvoertuigen te leveren die een prestatie- en kostenvoordeel bieden aan consumenten."

Deze samenwerking bouwt voort op de 25 jaar focus van de Hyundai Motor Group op waterstoftechnologie, die leidde tot de oprichting van het waterstofbedrijfsmerk HTWO in 2020. De groep breidt zijn brandstofcelactiviteiten wereldwijd actief uit in verschillende sectoren, waaronder passagiers- en bedrijfsvoertuigen, zeeschepen, ruimtevaarttoepassingen en energieopwekking.

 

Story image

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich