Hyundai Motor Group brengt kunstauto's naar San Francisco om Busan's bod voor de wereldtentoonstelling van 2030 kracht bij te zetten

Hyundai Motor Group brengt kunstauto's naar San Francisco om Busan's bod voor de wereldtentoonstelling van 2030 kracht bij te zetten

  • Kunstauto's worden tentoongesteld bij de populaire Pier 39 in Fisherman's Wharf en rijden door de belangrijkste verkeersaders van San Francisco tijdens de week van de economische leiders van APEC.
  • Hyundai Motor's volledig elektrische IONIQ 5 en IONIQ 6 modellen en Genesis' geëlektrificeerde G80 sedan omwikkeld met levendige graffiti ontwerpen om Busan's dynamische energie te promoten.
  • Hyundai Motor Group heeft eerder het bod van Busan om de wereldtentoonstelling van 2030 te organiseren gepromoot met kunstauto's in Parijs, New York, New Delhi, Jakarta en Zwitserland. ​

SEOUL/SAN FRANCISCO, 14 november 2023 - Hyundai Motor Group (de Groep) kondigde vandaag een tentoonstelling en road tour aan van 14 kunstauto's in San Francisco ter ondersteuning van Busan, Zuid-Korea's kandidatuur voor de Wereldtentoonstelling van 2030. De Groep intensiveert zijn inspanningen in de laatste aanloop naar de verkiezing van het gastland, nu de beslissing al over twee weken valt.

De volledig elektrische modellen IONIQ 5 en IONIQ 6 van Hyundai Motor en de geëlektrificeerde G80 sedan van het luxemerk Genesis worden tentoongesteld. Deze modellen worden omwikkeld met graffitikunstwerk van de bekende Koreaanse kunstenaar 'JAY FLOW', dat de energieke geest van de havenstad uitbeeldt door middel van levendige motieven die het iconische landschap en de slogan 'BUSAN is Ready' uitbeelden.

De kunstautotentoonstelling en road tour vinden plaats van 13-17 november en vallen samen met de 2023 Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) Economic Leaders' Week. De kunstwagententoonstelling wordt gehouden op Pier 39 van Fisherman Wharf, een belangrijk oriëntatiepunt en populaire toeristische bestemming in San Francisco.

De kunstauto's zullen ook een spannende tocht maken door de belangrijkste verkeersaders van San Francisco, met name in de buurt van de belangrijkste locatie van de APEC Economic Leaders' Week van 2023. Bezoekende wereldleiders, toeristen en inwoners kunnen zo kennismaken met de schoonheid van de cultuur van Busan en de bereidheid van de stad om de wereldtentoonstelling van 2030 te organiseren.

De Groep heeft de kandidatuur van Busan voor de Wereldtentoonstelling actief gepromoot met een reeks activiteiten. Zo werden er kunstauto's tentoongesteld op evenementen zoals het Busan Expo Symposium en het K-POP concert in Parijs, waar het Bureau International des Expositions (BIE) is gevestigd. Deze kunstauto's, versierd met promotieslogans voor de Busan World Expo, toonden de toewijding en het enthousiasme van de Groep om het evenement te organiseren.

De kunstauto's maakten ook stops in belangrijke wereldsteden, zoals New York, New Delhi en Jakarta, om de boodschap van Busan om de Wereldtentoonstelling te organiseren te verspreiden en om internationale aandacht te trekken. De groep toonde de kunstauto's ook op belangrijke evenementen in Europa, zoals de 172nd Algemene Vergadering van het BIE in Parijs afgelopen juni en het Davos World Economic Forum in Zwitserland afgelopen januari, om hun steun voor Busans kandidatuur voor de wereldtentoonstelling te versterken.

Om Busan als ideale gaststad onder de aandacht te brengen, heeft de Group meer dan 90 innovatieve stukken gegenereerd, waaronder social media-vriendelijke korte films en infographics, als onderdeel van de inspanningen om wereldwijde steun te verwerven voor de kandidatuur van Busan om de Wereldtentoonstelling van 2030 te organiseren. Met name de promotiefilm van de Group 'Busan Initiative with the Whole World' werd in slechts 17 dagen na publicatie vorige maand meer dan 100 miljoen keer bekeken, waarmee de sterke vastberadenheid van Busan om gaststad te worden werd bevestigd.

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich