Hyundai Motor Group en SK On gaan een joint venture opzetten voor de productie van EV-batterijcellen in de VS

  • Raad van bestuur van Hyundai Motor, Kia en Hyundai Mobis keurt joint venture voor batterijcellen met SK On goed
  • De totale investering bedraagt 5 miljard dollar, waarbij Hyundai Motor Group en SK On elk een belang van 50 procent nemen.
  • De fabriek voor EV-batterijcellen wordt gebouwd in Bartow County, Georgia, VS, met als doel batterijcellen te produceren vanaf de tweede helft van 2025.
  • De nieuwe fabriek zal jaarlijks 35 GWh EV-batterijcellen produceren, genoeg voor 300.000 volledig elektrische voertuigen.
  • De joint venture moet de elektrificatie-inspanningen van de Groep helpen versnellen door een stabiele aanvoer van batterijen voor de EV-productie in de VS.

SEOUL, 25 april 2023 - Hyundai Motor Group (de Groep) kondigde vandaag zijn plannen aan om samen met partner SK On een joint venture op te richten voor de productie van batterijcellen voor elektrische voertuigen (EV) in de VS.

De aan de Groep gelieerde ondernemingen Hyundai Motor Company, Kia Corporation en Hyundai Mobis hebben het plan vandaag elk op hun respectievelijke bestuursvergaderingen goedgekeurd. In november 2022 ondertekende de Groep een memorandum van overeenstemming (MOU) met SK On om de levering van EV-batterijen voor Noord-Amerika veilig te stellen.

Het totale investeringsbedrag voor de joint venture zal naar verwachting ongeveer 5 miljard dollar bedragen, waarbij de Groep en SK On elk een belang van 50 procent hebben.

Via de joint venture willen beide partijen een fabriek voor EV-batterijcellen oprichten in Bartow County, Georgia, dicht bij de productiefaciliteiten van de Groep in de VS, waaronder Hyundai Motor Manufacturing Alabama, Kia Georgia en Hyundai Motor Group Metaplant America.

De nieuwe fabriek zal naar verwachting in de tweede helft van 2025 beginnen met de productie van batterijcellen met een jaarlijkse productiecapaciteit van 35 GWh, wat voldoende is om de productie van 300.000 EV's te ondersteunen. Hyundai Mobis zal batterijpakketten assembleren met behulp van cellen uit de fabriek en ze vervolgens leveren aan de Amerikaanse productiefaciliteiten van de Groep voor de productie van Hyundai, Kia en Genesis EV-modellen.

De joint venture versnelt de elektrificatie-inspanningen van de Groep en versterkt zijn positie als EV-leider op de Amerikaanse markt met een stabiele batterijvoorziening ter ondersteuning van de productie van zeer concurrerende EV-modellen.

SK On is een strategische partner voor de Groep en beiden hebben samengewerkt aan de productie van wereldwijd bekende EV-modellen, zoals Hyundai IONIQ 5, Kia EV6 en Genesis GV60.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be