Hyundai Motor introduceert twee nieuwe modellen in jongste gamma ooit.

Nieuwe i20 Active en Santa Fe versterken het cross-over- en SUV-gamma. Concept-car Vision G levert inspiratie voor toekomstige luxemodellen.

Op het internationale autosalon van Frankfurt geeft Hyundai Motor dit jaar uitdrukking aan zijn passie aan de hand van nieuwe modellen, visionaire conceptcars en innovatieve technologieën. De nieuwe i20 Active en nieuwe Santa Fe gaan allebei in première op de Hyundai-stand en vervoegen het jongste Hyundai-gamma ooit in Europa: alle modellen zijn nu minder dan twee jaar oud. Beide wagens zullen op het salon van Brussel gelanceerd worden.

Hyundai's passie voor design komt tot uiting in de concept-car Vision G Coupé, die zijn showdebuut beleeft op het salon en vooruitblikt op de toekomstige stijlrichting en luxeproducten van het merk. Het nieuwe submerk Hyundai N belichaamt dan weer de passie voor prestaties met opwindende conceptcars zoals de N 2025 Vision Gran Turismo.

Hyundai vernieuwt en verbetert zijn volledige cross-over- en SUV-gamma in 2015

De nieuwe i20 Active en nieuwe Santa Fe kunnen schermen met tal van nieuwigheden die de actieve veiligheid, het comfort en het gebruiksgemak naar een hoger niveau tillen. Bovendien wordt de i20 verkrijgbaar met een nieuwe 1.0 T-GDi-motor.

Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer van Hyundai Motor Europe, geeft tekst en uitleg: "Met de nieuwe i20 Active en de nieuwe Santa Fe breiden we ons Europese gamma cross-overs en SUV's verder uit en zijn alle modellen dit jaar vervangen of vernieuwd. Deze twee nieuwkomers versterken bovendien ons jongste gamma ooit in Europa. De eerste helft van 2015 was ons meest succesvolle semester tot nog toe in Europa en we stellen alles in het werk om onze organische groei in 2015 en de volgende jaren door te zetten."

Nieuwe i20 Active – een robuuste cross-over voor stedelijke avonturen

Wanneer hij begin 2016 op de Europese markt komt als aanvulling op de geraffineerde i20 berline en de unieke, sportieve i20 coupé zal de robuuste i20 Active de aantrekkingskracht van het i20-gamma nog versterken. De compacte cross-over kan prat gaan op een opvallende lijn en een bijzonder veelzijdig karakter, dat beslist in de smaak zal vallen bij klanten met een avontuurlijke levensstijl.

Om de i20 Active een typische cross-overuitstraling te geven kreeg zijn ophanging een aangepaste afstelling die de bodemvrijheid met 20 mm verhoogt in vergelijking met die van de vijfdeurs. Ook de zitpositie werd verhoogd om het uitzicht te verbeteren. Zijn unieke, robuuste cross-overelementen zoals de wielkastverbreders en de bodemplaten vooraan en achteraan onderscheiden hem van de klassieke stadswagens en maken hem erg aantrekkelijk voor nieuwe klanten.

Om het verbruik te drukken worden alle koetswerkversies van de i20 vanaf eind 2015 verkrijgbaar met een nieuwe 1,0-liter driecilinder-turbobenzinemotor in twee vermogensversies. De versie met 100 pk werd afgesteld met het oog op een minimaal verbruik terwijl de variant met 120 pk werd ontwikkeld om dat lage verbruik aan pittigere prestaties te koppelen.

Nieuwe Santa Fe – een geraffineerde en innovatieve SUV

De nieuwe Santa Fe wordt voorgesteld met een opgefrist design en diverse geavanceerde voorzieningen die de actieve veiligheid, het comfort en het gebruiksgemak ten goede komen. De populaire SUV is het langstlopende model in de Europese Hyundai-familie en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een icoon met een sterke reputatie voor raffinement en topkwaliteit.

Het elegante profiel van de nieuwe Santa Fe geeft hem een atletische, moderne uitstraling die perfect aansluit bij de huidige designtaal van Hyundai. In het interieur benadrukken subtiele designupgrades en nieuwe materialen zijn status als vlaggenschip van het SUV-gamma.

De nieuwe Santa Fe kan rekenen op diverse nieuwe veiligheids- en comfortitems, zoals een autonome noodremhulp, een waarschuwingssysteem voor dwarsverkeer bij het achteruitrijden, een intelligente snelheidsregelaar, een dodehoekcontrole, een rijstrookassistent en een grootlichtassistent, stuk voor stuk elementen die het gebruiksgemak en de veiligheid van de bestuurder verhogen.

Vision G – vooruitblik op het design en de technologie van de toekomst

De dynamische conceptcar Vision G Coupé geeft aan in welke richting het Hyundai-design voor de toekomstige prestigemodellen zal evolueren en stelt tevens een aantal connectiviteits- en controletechnologieën voor.

Het unieke katapultdesign en de geavanceerde technologische voorzieningen zijn het resultaat van de samenwerking tussen alle designcentra van Hyundai in de hele wereld. Nieuwe voorzieningen zoals het vloeiende aanraakscherm met gebogen display geven het rustige, hoogwaardige interieur een extra verfijnde toets.

Jochen Sengpiehl, Vice President Marketing voor Hyundai Motor Europe, verklaarde: "Conform onze 'Modern Premium'-strategie waarderen we het merk op en creëren we nieuwe mogelijkheden voor onze klanten. De Vision G geeft aan in welke richting het design en de luxemodellen van Hyundai in de toekomst zullen evolueren terwijl de Hyundai N-modellen meer emotie toevoegen aan ons merk.”

De persconferentie van Hyundai Motor vindt op dinsdag 15 september 2015 om 11:30 uur CET plaats in hall 6.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be