Hyundai SANTA FE wint Red Dot Design Award

Hyundai SANTA FE wint Red Dot Design Award

  • De midsize SUV van de vijfde generatie wordt geprezen in de categorie "Product Design: Cars and Motorcycles" voor zijn klantgerichte, lifestyle-gedreven ontwerp.
  • Hyundai Motor won ook een Red Dot Award in de categorie "Product Design: Outdoor and Camping Equipment" met zijn Multi-Lantern draagbare zaklamp
  • De nieuwste designonderscheidingen tonen de kwaliteit van Hyundai Motor's klantgerichte design op basis van lifestyle.

SEOUL, 30 april 2024 - Hyundai Motor Company heeft vandaag zijn wereldwijde leiderschap op het gebied van design opnieuw bevestigd door het winnen van een prestigieuze Red Dot Award 2024 voor de SANTA FE in de categorie Product Design: Auto's en Motorfietsen.

Met het winnen van één van de drie beste designprijzen ter wereld toont Hyundai Motor de uitmuntendheid van zijn klantgerichte, lifestyle-gedreven design.

"We voelen ons enorm vereerd dat we erkenning krijgen van de Red Dot Design Awards voor deze belangrijke voertuigen en innovaties", zegt SangYup Lee, Executive Vice President en Head of Hyundai and Genesis Global Design. "Deze erkenning is een bewijs van de uitzonderlijke toewijding van ons team van visionaire ontwerpers, die hun niet-aflatende passie en toewijding in dit project hebben gestoken, samen met onze ingenieurs in het R&D-centrum. Het benadrukt de opmerkelijke concurrentiekracht van Hyundai's designidentiteit op de wereldmarkt."

Met zijn 'Open for More' designconcept biedt de vijfde generatie van de SANTA FE midsize SUV ruimte voor buitenactiviteiten door een toonaangevende, terrasachtige leefruimte achteraan te bieden, die mogelijk wordt gemaakt door de verlengde wielbasis en de vergrote achterklepopening. Deze langere wielbasis zorgt ook voor meer zitplaatsen op de derde rij, wat voor een comfortabele rit zorgt.

De volledig nieuwe SANTA FE heeft een rechthoekige vorm en een kenmerkend silhouet dat is afgeleid van zijn lange wielbasis en brede achterklep. De voorkant van de auto creëert grandeur met zijn hoge motorkap, H-vormige koplampen en opvallende wielbogen. De H-vormige designelementen herinterpreteren het 'H'-embleem van Hyundai. De verlengde wielbasis biedt plaats aan een gedurfde daklijn, krachtig volume rond de wielbogen, scherp gedefinieerde wielkasten, verkorte overhang vooraan en 21-duims wielen. De achterzijde is evenwichtig en vereenvoudigd met H-vormige achterlichten.

Het interieur biedt royale leefruimte en een terrasachtig gevoel wanneer de achterklep geopend is. De neerklapbare stoelen op de tweede en derde rij bieden de beste binnenruimte in hun klasse. Het verfijnde interieur benadrukt horizontale en verticale lijnen met een H-motief design. High-tech voorzieningen zijn onder andere een Panoramic Curved Display en tweevoudig draadloos opladen. Er zijn duurzame materialen gebruikt, zoals gerecycleerd plastic en milieuvriendelijk kunstleder. De kleuren van het interieur en exterieur zijn geïnspireerd op natuurlijk licht en brengen inspiratie en vitaliteit in het dagelijks leven en tijdens avonturen.

Hyundai Motor won ook een Red Dot Award in de categorie Productontwerp: Outdoor and Camping Equipment met zijn Multi-Lantern. Dit veelzijdige product combineert twee functies om tegemoet te komen aan verschillende gebruikersbehoeften. Het fungeert als een draagbare zaklamp voor buitenactiviteiten en kan ook worden getransformeerd in een sfeerlamp met warme kleuren wanneer deze wordt gebruikt met een doorschijnende lichtverspreider.

De Multi-Lantern weerspiegelt het doel van het bedrijf om producten te maken die gebruikers lang zullen koesteren, waarbij bekende materialen als ontwerpmotieven worden gebruikt om een frisse, vernieuwde look te bieden. Voor de Multi-Lantern gebruikten de ontwerpers de 'Horongbul,' een traditionele Koreaanse lamp, als motief, die visueel en symbolisch een gevoel van stabiliteit en warmte overbrengt op gebruikers door zijn vorm en visuele elementen.

De Multi-Lantern heeft een intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface waarbij gemak en gebruiksvriendelijkheid voorop staan. De bediening is vrijwel moeiteloos, zonder ingewikkelde instellingen en met slechts één knop. Tot de praktische functies behoren opladen via USB C-type en draadloos opladen. Als hij volledig is opgeladen, kan hij tot vijf uur lang maximale helderheid bieden en tot 35 uur lang minimale helderheid.

Om duurzaamheid en veelzijdigheid te garanderen, is de Multi-Lantaarn gecertificeerd als stof- en waterdicht met een IP65-classificatie. Deze certificering garandeert dat het product zonder problemen bestand is tegen ruwe externe omgevingen en gure weersomstandigheden. De Red Dot Award, georganiseerd door Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Duitsland, is een van 's werelds grootste ontwerpwedstrijden. De award is onderverdeeld in drie verschillende disciplines - Product Design, Brand & Communication Design en Design Concept - om de diversiteit op het gebied van design beter te kunnen beoordelen. De Red Dot Award: Design Concept nodigt ontwerpers, ontwerpstudio's, bedrijven en universiteiten uit om de status quo uit te dagen en hun meest opwindende ontwerpconcepten en prototypes voor te stellen aan een internationaal panel van ontwerpexperts. Voor meer informatie over Red Dot kunt u terecht op https://www.red-dot.org/

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich