Hyundai scoort bij Top Gear

Hyundai scoort bij Top Gear

Car én Manufacturer of the Year in Top Gear Awards

Hyundai sleepte tijdens de jaarlijkse Top Gear Awards de hoogste onderscheidingen in de wacht. De redactie van het Britse Top Gear verkoos samen met presentator Chris Harris en de Stig de Hyundai i20 N tot ‘Car of the Year’ en Hyundai Motor tot ‘Manufacturer of the Year’!

De i20 N zegevierde al tijdens de Top Gear Speed Week test en kwam als overwinnaar uit een groep van 26 sportieve modellen. De combinatie van het meeslepende weggedrag en de goed op elkaar afgestemde kwaliteiten zorgde er bovendien voor dat hij ook gekroond werd tot algemeen winnaar, waarbij hij het haalde van modellen van enkele van de meest tot de verbeelding sprekende sportwagenmerken ter wereld! ​

Felicitaties van de jury

Hyundai is uiteraard vereerd dat zijn i20 N een prestigieuze onderscheiding als deze in ontvangst mag nemen uit handen van een bijzonder invloedrijk medium, en ook met de woorden van de jury, die het werk dat de ingenieurs van het merk leverden extra in de verf zette. ​

“Je wint de hoofdprijs in onze jaarlijkse Awards niet zonder je all-round uitmuntendheid te bewijzen. Nadat hij had geschitterd op Britse racecircuits en landwegen, besloten we hem zwaardere proeven voor te schotelen om zich te bewijzen, met een avontuur door de Australische outback. Wat we ontdekten was een laagliggende ‘hot hatch’ die zowel comfortabel als volkomen onvermurwbaar bleef over bijzonder grote afstanden, en op een oneffen wegdek. De compacte hatchback van Hyundai deed het zo goed, en dat zo ver uit zijn comfortzone, dat het onmogelijk was om hem niet tot onze Car of the Year te bekronen," aldus Jack Rix, hoofdredacteur van Top Gear Magazine. ​

‘Manufacturer of the Year’

Maar het bleef niet bij de overwinning van de Hyundai i20 N. Het volledige Hyundai gamma kon op bijval rekenen, waardoor het merk uitgeroepen werd tot Manufacturer of the Year, autobouwer van het jaar! Voor de tweede keer trouwens, want drie jaar geleden viel die overwinning Hyundai voor het eerst te beurt.

Ook hier steekt hoofdredacteur Jack Rix zijn bewondering voor Hyundai niet onder stoelen of banken: “Dit jaar is het de overvloed aan talent in het gamma van Hyundai dat ons over de streep trok: ‘hot hatches’ (i30 N, i20 N), hippe cross-overs (KONA N), auto's op waterstof (NEXO) en een EV die er beter uitziet en beter rijdt dan alles wat er te koop is (IONIQ 5): Hyundai doet het uitstekend over de hele lijn. We weten al een tijdje dat de Koreanen eraan komen. Wel, dat doen ze nu niet meer. Ze zijn er, en ze doen het beter dan wie dan ook.”

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich