Hyundai Tucson wint titel Crossover van het Jaar 2016

Hyundai Tucson wint titel Crossover van het Jaar 2016

26 professionele autojournalisten vinden de nieuwe Hyundai Tucson de beste Crossover uit het C-segment.

4x4 Plus, onderdeel van Petrolhead Magazine, organiseerde al voor de 24ste keer de verkiezing van de “4x4 van het Jaar”, en dit in verschillende categorieën. Niet minder dan 26 professionele autojournalisten vormden de strenge jury die tijdens een lange testdag alle modellen uitgebreid aan de tand voelden.

In de categorie Crossovers uit het C-segment, kwam de nieuwe Tucson als overtuigende winnaar uit de strijd. De Hyundai Tucson mag zich dan ook de 4x4 Crossover van het Jaar 2016 noemen in de categorie B (C-segment). Hij laat respectievelijk de Honda CR-V en de BMW 2 Active Tourer achter zich.

De jury heeft ongetwijfeld het designconcept van de nieuwe Tucson gesmaakt. Dat combineert een gestroomlijnde, urban stijl met de uitgesproken robuustheid die typisch is voor een SUV. Ook het ruime motorenaanbod, de 5 jaar volledige garantie met onbeperkte kilometers en de luxueuze uitrustingskenmerken die normaal voor hogere segmenten zijn voorbehouden, hebben ongetwijfeld een positieve rol gespeeld in de puntentoekenning van de jury.

Ook de veiligheidsuitrusting van de nieuwe Tucson laat niets te wensen over. Zo beschikt het model over Autonomous Emergency Braking. Maar ook Lane Keeping Assist, Speed Limit Information Function (SLIF), en Rear-Cross Traffic Alert (RCTA) behoren tot de mogelijkheden.

De gloednieuwe Tucson wordt aangeboden met een bijzonder ruim motorenpalet. Dat omvat twee benzines – een 132 pk sterke 1.6 GDi en een 177 pk sterke 1.6 T-GDi – plus drie diesels: een 1.7 CRDi van 115 pk, een 2.0 CRDi van 136 pk en 2.0 CRDi van 185 pk.

Hyundai voorzag voor de jury de nieuwe, door een turbo aangeblazen 1.6 T-GDi-versie die 177 pk ontwikkelt, gekoppeld aan een gloednieuwe gerobotiseerde zevenbak met dubbele koppeling (7DCT), die ofwel volautomatisch, ofwel sequentieel (manueel) werkt.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich