IAA 2015: Hyundai i20 Active

Robuuste cross-over voor avonturen in de stad.

Dinsdag 15 september 2015 —  

  • Combineert robuust design met ruimte, stijl en kwaliteit van vijfdeurs i20
  • Uiterst efficiënte nieuwe 1,0-litermotor nu verkrijgbaar op alle i20-modellen
  • Cross-over- en SUV-gamma van Hyundai uitgebreid tot vier modellen

Op het internationale autosalon van Frankfurt 2015 introduceert Hyundai Motor de nieuwe Hyundai i20 Active, een robuuste compacte cross-over voor klanten met een actieve levensstijl.

De nieuwe i20 Active, die het populaire i20-gamma verder uitbreidt, komt begin 2016 op de Europese markt als aanvulling op de ruime en functionele i20 vijfdeursberline en de unieke, sportieve i20 Coupé. Met de lancering van deze wagen breidt Hyundai Motor zijn Europese gamma cross-overs en SUV's uit tot vier modellen, naast de volledig nieuwe Tucson, de nieuwe Santa Fe en de nieuwe Grand Santa Fe, die stuk voor stuk vernieuwd of verbeterd werden in 2015.

"Met de lancering van de nieuwe i20 Active diversifiëren we ons aanbod in het B-segment met een aantrekkelijk cross-overmodel", aldus Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer bij Hyundai Motor Europe. "In 2015 werd ons volledige cross-over- en SUV-gamma vernieuwd, waardoor het nu ons jongste modelgamma ooit is in Europa. En met de introductie van onze 1,0-liter turbobenzinemotor maken we ons aanbod in het Europese B-segment nog aantrekkelijker."

Klik hier voor het volledige persdossier i20 Active.