IONIQ 5: technische update

77,4 kWh batterijpakket en update ophanging

Kontich, 10 februari 2022 - Met de introductie van het modeljaar 2023 maakt Hyundai Motor zijn meermaals onderscheiden IONIQ 5 nog beter. Zo wordt hij uitgerust met een 77,4 kWh batterijpakket en komen er nieuwe technologieën die de rij-ervaring verder verfijnen, waaronder pre-conditionering van de batterij.

IONIQ 5 werd begin vorig jaar voorgesteld en in de zomer van 2021 op de Belgische markt gelanceerd. Het was het eerste model dat gebouwd werd op het Electric Global Modular Platform (E-GMP), het eerste BEV-platform van Hyundai Motor Group. IONIQ 5 bleek meteen populair, zowel bij de pers als bij Hyundai-klanten. Hij viel ook in de prijzen, met niet minder dan 30 onderscheidingen in Europa, waaronder de prestigieuze Duitse “Auto van het Jaar” en in België de “VAB Gezinswagen van het jaar”. Daarnaast is IONIQ 5 ook één van de finalisten voor de “Europese Auto van het Jaar 2022”.

“IONIQ 5 is bijzonder succesvol gebleken in de 12 maanden sinds zijn lancering, zowel wat de verkoop als de uitstraling van het merk betreft,” zegt Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product bij Hyundai Motor Europe. “Het segment wordt steeds competitiever, en om onze positie als leider in de auto-industrie op technologisch vlak te verdedigen, zullen we een verbeterde uitrusting aanbieden.”

Technische update

De nieuwe batterijconditionering zorgt ervoor dat IONIQ 5 zijn batterijtemperatuur tijdens het rijden automatisch aanpast om te zorgen voor optimale oplaadomstandigheden wanneer hij aankomt bij een laadstation. Dit garandeert verbeterde reële laadprestaties in warme of koude omgevingstemperaturen. Deze feature wordt automatisch ingeschakeld wanneer een oplaadpunt gekozen wordt in het navigatiesysteem dat gebruikmaakt van connected routing.

De Smart Frequency Dampers (SFD) zullen de responsiviteit van de ophanging verbeteren, om zo het comfort en de rijkwaliteiten te verbeteren.

De geüpdatete IONIQ 5 is vanaf het tweede semester van 2022 beschikbaar.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be