Iveco Group en Hyundai Motor Company onthullen nieuwe waterstof stadsbus op Busworld beurs in Brussel

Iveco Group en Hyundai Motor Company onthullen nieuwe waterstof stadsbus op Busworld beurs in Brussel

Brussel, 6 oktober 2023. Iveco Group N.V. (EXM: IVG) en Hyundai Motor Company onthullen vandaag de eerste IVECO BUS E-WAY H2 op Busworld 2023 in Brussel.

Deze nieuwe waterstofaangedreven elektrische bus met brandstofcel is een concreet resultaat van het partnerschap dat de twee bedrijven in maart 2022 aankondigden en weerspiegelt hun engagement om de overgang naar koolstofvrije mobiliteit en transport te versnellen. Het nieuwe model zal de emissievrije oplossingen voor steden van IVECO BUS uitbreiden, een gamma dat al Battery Electric Vehicles (BEV's) van de laatste generatie omvat.

De E-WAY H2 is een 12 meter lange stadsbus met lage vloer die is uitgerust met een 310 kW e-motor en een geavanceerd brandstofcelsysteem van HTWO, een op brandstofcelsystemen gebaseerd waterstofbedrijfsmerk van Hyundai Motor Group. Met vier tanks voor een gecombineerde opslag van 7,8 kg waterstof en een accupakket van 69 kWh van FPT Industrial, het merk van de Iveco Group dat gespecialiseerd is in aandrijftechnologieën, biedt het voertuig een rijbereik van 450 km onder normale bedrijfsomstandigheden.

Met de E-WAY H2 kan zowel waterstof worden getankt als de batterij worden opgeladen. Dit hybride mid-power concept, ontwikkeld door IVECO BUS, optimaliseert niet alleen de manier waarop het voertuig wordt opgeladen, maar helpt ook het batterijpakket en brandstofcelsysteem aan boord om hun hoogste efficiëntie en duurzaamheid te bereiken.

"Hyundai is al 25 jaar pionier en leider op het gebied van waterstoftechnologie en is wereldwijd de in de praktijk bewezen leider op het gebied van mobiliteit en commercieel vervoer met waterstofcellen. We zijn ervan overtuigd dat deze energiebron één van de fundamentele pijlers is voor het bereiken van een duurzame samenleving en we zijn verheugd deze visie te delen met onze partner Iveco Group," zegt Ken Ramirez, Executive Vice President en Head of Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business bij Hyundai Motor Company. "De onthulling van vandaag is opnieuw een concreet voorbeeld van ons sterke partnerschap en onze toewijding om de energietransitie van de industrie te versnellen en onze missie van "Progress for Humanity" te realiseren."

 

"Met trots presenteren we onze waterstofaangedreven E-WAY H2. Deze opwindende mijlpaal op onze reis naar duurzaamheid is het resultaat van onze succesvolle samenwerking met Hyundai Motor Company en laat zien dat we door onze krachten te bundelen een systeem voor personenvervoer kunnen bevorderen dat milieuvriendelijk is, bijdraagt aan de strijd tegen klimaatverandering en een gezondere toekomst creëert voor de generaties na ons," aldus Domenico Nucera, President, Bus Business Unit, Iveco Group.

De E-WAY H2 wordt geproduceerd in de IVECO BUS-fabrieken in Annonay, Frankrijk, en Foggia, Italië. Het voertuig is te zien op de IVECO BUS-stand in hal 4 op Busworld 2023 van 7th tot 12th oktober.

Iveco Group N.V. (EXM: IVG) is de thuisbasis van unieke mensen en merken die uw bedrijf en missie om een duurzamere samenleving te bevorderen ondersteunen. De acht merken zijn elk een belangrijke kracht in hun specifieke sector: IVECO, een baanbrekend merk voor bedrijfsvoertuigen dat zware, middelzware en lichte vrachtwagens ontwerpt, produceert en verkoopt; FPT Industrial, een wereldleider in een breed scala aan geavanceerde aandrijftechnologieën voor de landbouw, de bouw, de scheepvaart, energieopwekking en bedrijfsvoertuigen; IVECO BUS en HEULIEZ, merken voor openbaar vervoer en premium bussen; IDV, voor zeer gespecialiseerde defensie- en civiele beschermingsuitrusting; ASTRA, leider in grootschalige zware steengroeve- en bouwvoertuigen; MAGIRUS, de in de sector gereputeerde fabrikant van brandweervoertuigen en -uitrusting; en IVECO CAPITAL, de financieringspoot die hen allemaal ondersteunt. Iveco Group heeft wereldwijd meer dan 35.000 mensen in dienst en beschikt over 20 industriële vestigingen en 29 R&D-centra. Meer informatie is beschikbaar op de website van het bedrijf www.ivecogroup.com

 

Iveco Groep Media Contacten:

Francesco Polsinelli, Tel: +39 335 1776091

Fabio Lepore, Tel: +39 335 7469007

E-mail: mediarelations@ivecogroup.com ​

 

Over Hyundai Motor Company

Hyundai Motor Company werd opgericht in 1967 en is aanwezig in meer dan 200 landen met meer dan 120.000 werknemers die zich inzetten om de mobiliteitsuitdagingen van de echte wereld aan te gaan. Gebaseerd op de merkvisie 'Progress for Humanity' versnelt Hyundai Motor zijn transformatie tot Smart Mobility Solution Provider. Het bedrijf investeert in geavanceerde technologieën zoals robotica en Advanced Air Mobility (AAM) om revolutionaire mobiliteitsoplossingen te creëren, terwijl het open innovatie nastreeft om toekomstige mobiliteitsdiensten te introduceren. In het streven naar een duurzame toekomst voor de wereld zal Hyundai zich blijven inspannen om nulemissievoertuigen te introduceren die zijn uitgerust met toonaangevende waterstof-brandstofcel- en EV-technologieën. Meer informatie over Hyundai Motor en zijn producten is te vinden op:

https://www.hyundai.com/worldwide/en/ of Newsroom: Media Hub van Hyundai

Contact:

Seoyong Choi
​Wereldwijde PR / Hyundai Motor Company

seoyong.choi@hyundai.com

Story image

 

 

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich