Luc Donckerwolke verkozen tot “World Car Person of the Year 2022”

Belg met topfunctie hij Hyundai Motor Group valt in de prijzen

De jury van de ​ World Car Awards heeft onze landgenoot Luc Donckerwolke uitgeroepen tot “World Car Person of the Year 2022”. Donckerwolke is als Executive Vice President Design en Chief Creative Officer bij Hyundai Motor Group mee verantwoordelijk voor het design van onder andere de nieuwe Hyundai IONIQ 5 en de restomod-versies van de Hyundai Pony en Grandeur.

De titel van World Car Person of the Year gaat naar de automotive professional die met zijn verwezenlijkingen in het jaar voor de uitreiking van de award de meest significante impact had op de auto-industrie. Donckerwolke werd verkozen door de 102 journalisten uit 33 landen die deel uitmaken van de jury van de World Car Awards. Onze landgenoot is uiteraard bijzonder tevreden met zijn titel: “Ik ben bijzonder vereerd met de award voor Person of the Year en bedank alle juryleden en het team van Hyundai Motor Group, zonder wie dit niet mogelijk geweest was.”

Naast de titel voor Donckerwolke doet ook geen enkele constructeur het beter dan Hyundai Motor Group in het klassement van de “World Car of the Year”, waarbij de Hyundai IONIQ 5 en de Hyundai Tucson in de top 10 staan.

Belg met passie voor auto’s

Donckerwolke's 30-jarige carrière als auto-ontwerper heeft ervoor gezorgd dat hij wereldwijd ervaring kon opdoen bij heel wat prestigieuze merken, waaronder Bentley, Lamborghini, Skoda, Seat en Audi. Hij startte in 2016 bij Hyundai Motor Group en volgde er een jaar later Peter Schreyer op als Chief Creative Officer. Donckerwolke is een gepassioneerd autoliefhebber en verzamelaar. Hij spreekt acht talen en heeft de Belgische nationaliteit, maar is ook erg trots op zijn multiculturele achtergrond.

In het lijstje van de laureaten van de “World Car Person of the Year” vervoegt onze landgenoot eerdere winnaars als Akio Toyoda (2021), Carlos Tavares (2020), Sergio Marchionne (2019) en Håkan Samuelsson (2018).

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be