MOTIONAL IONIQ 5 ROBOTAXI WORDT VANAF 2024 INGEZET IN VS

MOTIONAL IONIQ 5 ROBOTAXI WORDT VANAF 2024 INGEZET IN VS

  • De eerste productiemodellen van de IONIQ 5 robotaxi worden geproduceerd bij HMGICS en worden vanaf 2024 ingezet als onderdeel van de commerciële diensten van Motional in de VS.
  • Hyundai Motor Group en Motional kondigen aan dat de volledig elektrische IONIQ 5 robotaxi één van de eerste SAE Level 4 autonome voertuigen is die gecertificeerd is volgens de Amerikaanse Federal Motor Vehicle Safety Standards.
  • De IONIQ 5 robotaxi is het eerste volledig geïntegreerde autonome voertuig ter wereld dat in massaproductie wordt opgenomen via een slim, flexibel celsysteem. ​

Seoul/Singapore, 21 november 2023 - Hyundai Motor Group (de Groep) en Motional - een wereldwijd leider op het gebied van autonome technologie - vieren vandaag de opening van het Hyundai Motor Group Innovation Center Singapore (HMGICS). De volledig elektrische IONIQ 5 robotaxi, die gezamenlijk werd ontwikkeld door Hyundai en Motional, zal in het HMGICS worden geproduceerd. De eerste productieklare IONIQ 5 robotaxi zal vanaf 2024 worden ingezet als onderdeel van de ​ commerciële diensten van Motional in de VS.

Daarnaast onthulden Motional en de Groep vandaag dat de IONIQ 5 robotaxi één van de eerste SAE Level 4 autonome voertuigen (AV's) ter wereld zal zijn dat gecertificeerd is volgens de Amerikaanse Federal Motor Vehicle Safety Standards (FMVSS). De certificering is een bewijs van het ongelooflijk grondige ontwikkelings- en testprogramma van het voertuig, van zijn veiligheid en betrouwbaarheid en van het raffinement van de autonome technologie, aldus Motional President en CEO Karl Iagnemma.

"HMGICS is een visie voor transportinnovatie", aldus Iagnemma. "We zijn er enorm trots op dat de IONIQ 5 robotaxi in deze fabriek wordt geproduceerd en we kijken ernaar uit om de wereld kennis te laten maken met de allereerste autonome voertuigen met FMVSS-certificering. Dankzij de goede samenwerking met Hyundai konden we een toonaangevende robotaxi ontwikkelen die voldoet aan strenge federale normen en klaar is voor massale commercialisering."
In een reactie op de rol van HMGICS om de IONIQ 5 robotaxi van ontwikkeling naar productie te brengen, zei CEO van HMGICS, Hong Bum Jung: "HMGICS staat voor Hyundai Motor Group's eerste wereldwijde innovatie hub en wereldwijde testbed voor toekomstige mobiliteit. Onze missie bij HMGICS is om een revolutie teweeg te brengen in de waardeketen van mobiliteit door geavanceerde en diverse vormen van toekomstige mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen en te produceren. Met de start van de productie van de IONIQ 5 robotaxi in samenwerking met Motional, zijn we toegewijd aan een voortdurende reis van innovatie, met als doel het speerpunt te zijn van de paradigmaverschuiving in de toekomst van mobiliteit." ​

HMGICS combineert geavanceerde automatisering met real-time monitoring en gegevensevaluatie om de grenzen van wat mogelijk is in productie te verleggen. Het is ook uitgerust met geavanceerde functies op maat van HMGICS om AV-productie te ondersteunen, waaronder testfaciliteiten en een kalibratiecentrum. Motional heeft ter plekke een team ingezet om te assisteren bij de productie. Zij werken vanuit het Autonomous Vehicle Integration Center en voeren kritische diagnoses, softwareontwikkeling, kalibratie- en validatietaken uit om ervoor te zorgen dat de afgewerkte exemplaren van de IONIQ 5 robotaxi voldoen aan de exacte specificaties en klaar zijn voor gebruik.

Motional en de Groep zijn al enkele jaren bezig met de voorbereidingen voor de productie van de baanbrekende IONIQ 5 robotaxi, waaronder de ontwikkeling van een beperkte reeks prototypevoertuigen die meer dan een jaar zijn getest in de VS en Singapore. De eerste vloot van IONIQ 5 robotaxi's heeft onlangs een reeks evaluaties voltooid die zijn ontworpen om de kwaliteit en prestaties van de robotaxi en zijn autonome rijtechnologie aan te tonen. De commerciële IONIQ 5 robotaxi's gingen al in productie en de eerste modellen zijn ondertussen aangekomen bij de Motional fabriek in de VS. Daar ondergaan ze eerst nog grondige test- en veligheidsvalidatieprocessen voordat ze in 2024 op de markt komen.

Meer informatie over de IONIQ 5 robotaxi en de commerciële diensten van Motional via: Motional.com/news.

Over Motional

Motional is een technologiebedrijf dat van autonome voertuigen (AV's) een veilige, betrouwbare en toegankelijke realiteit maakt. Het bedrijf werd in 2020 opgericht als een joint venture tussen Hyundai Motor Group, één van 's werelds grootste voertuigfabrikanten die slimme mobiliteitsoplossingen biedt, en Aptiv, een wereldwijd technologiebedrijf dat veiligere, groenere en meer verbonden oplossingen ontwikkelt die een duurzamere mobiliteitstoekomst mogelijk maken.

Motional ontwikkelt en commercialiseert SAE Level 4 autonome voertuigen voor ride-hail en bezorgingstoepassingen. Het bedrijf heeft ongeëvenaarde ervaring in commerciële robotaxi-operaties en heeft meer dan 130.000 autonome ritten uitgevoerd via zijn openbare dienst in Las Vegas.

Motional heeft zijn hoofdkantoor in Boston en is actief in de VS en Azië. Ga voor meer informatie naar www.Motional.com en volg het bedrijf op LinkedIn.

Over Hyundai Motor Group Innovation Center Singapore (HMGICS)
​HMGICS, het testcentrum van de Hyundai Motor Group en een wereldwijde open innovatiehub, heeft als doel nieuwe EV-businessmodellen te ontwikkelen, innovatieve partnerschappen aan te gaan, mobiliteitsproducten te produceren en het intelligente productieplatform van de groep te ontwikkelen om een revolutie teweeg te brengen in de totale waardeketen van duurzame mobiliteit. Het centrum is opgericht met als doel een revolutie teweeg te brengen in de toekomstige waardeketen voor mobiliteit en maakt gebruik van de nieuwste Industry 4.0 slimme technologieën, zoals kunstmatige intelligentie (AI), Internet of Things (IoT) en robotica met diepgaande expertise in slimme mobiliteitsoplossingen en slimme oplossingen voor autofabricage.
​Meer informatie over HMGICS is te vinden op: https://www.hyundai.com/sg/home

 

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich