New Generation i20 klopt directe rivalen qua restwaarde

Gemiddelde restwaarde stijgt 7% in vergelijking met het voorgaande model.

 

  • Gemiddelde restwaarde stijgt 7% in vergelijking met het voorgaande model.
  • Kwaliteit, ruimte, design en de “total cost of ownership” versterken de restwaarde.
  • Vijf jaar garantie zonder kilometerbeperking is positieve factor.

Het nieuwe B-segment model van Hyundai, de New Generation i20, zal naar verwachting een groter percentage van zijn oorspronkelijke prijs behouden in vergelijking met zijn directe concurrenten. Dit is de bevinding volgens nieuwe onafhankelijke studies in vijf grote Europese markten. De rapporten tonen een verhoging in restwaarde van 7% ten opzichte van zijn voorganger.

De analyses werden uitgevoerd door Eurotax, de toonaangevende Franse publicatie L'Argus, het gerenommeerde Quattroruote in Italië en Duitse auto-experts DAT. De cijfers voorspellen een indrukwekkende restwaarde voor het nieuwe model, gebaseerd op rapporten met betrekking tot Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje.

Klanten in Oostenrijk kunnen verwachten dat de New Generation i20 een betere investering is dan zijn belangrijkste rivalen. Eurotax voorspelt dat de 1,25-liter benzineversie 49% van zijn oorspronkelijke prijs zal kunnen behouden na drie jaar en 45.000 km. Daarmee doet de i20 beter dan concurrenten uit het segment zoals de Renault Clio (43%), Peugeot 208 (41%), Citroën C3 (40%) en Opel Corsa (39%).

In de Italiaanse markt, waar Quattroruote aanzienlijk lagere inschattingen maakt in de markt als gevolg van de economische crisis, overtreft de New Generation i20 eveneens zijn concurrenten met een restwaarde van 40%. Onder de concurrerende modellen werden de  Volkswagen Polo (39%), de 208 (37%), Toyota Yaris (35%) en de C3 (32%) genoemd.

De resultaten in Frankrijk, Duitsland en Spanje onderlijnen ook de sterke prestaties van de New Generation i20. L'Argus verwacht een restwaarde van 46%, net achter de Renault Clio die een thuismatch speelt (47%) en voor de Yaris, de 208 en de Corsa.

In Duitsland behoudt de New Generation i20 49% van zijn waarde, dit op basis van de berekeningen van DAT en enkel overtroffen door de nieuwe Skoda Fabia (50%). De Opel Corsa, Ford Fiesta en Fiat Punto scoren minder goed dan de nieuwe Hyundai. Eurotax Spanje ziet eveneens een positieve restwaarde voor de New Generation i20 (45%), net achter de 208 (46%) en voor de Fiesta, Seat Ibiza en de Corsa.

Adrian Porter, Fleet en Remarketing Director van Hyundai Motor Europe, verklaarde: "De restwaarde-experts in heel Europa hebben de troeven van de New Generation i20 duidelijk erkend. Zijn kwaliteit, ruimte, design en de total cost of ownership maken van de i20 een verleidelijk aanbod voor particuliere en zakelijke klanten. En onze vijf jaar garantie zonder kilometerbeperking maakt van het geheel echt een geweldige deal."

Hyundai’s unieke garantiepakket biedt klanten een garantie van vijf jaar zonder kilometerbeperking, vijf jaar hulp bij pech onderweg en vijf jaar gratis gezondheidsinspecties van de wagen.

De nieuwe i20 is ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Europa. Hij is in alle Europese landen gecommercialiseerd.

RESTWAARDES PER LAND

Germany
Residual value figures (%) for New Generation i20 compared to key rivals in German market

Petrol-engine models

RV (%)

Hyundai New Generation i20

49

Fiat Punto

43

Ford Fiesta

45

Opel Corsa

47

Skoda Fabia (new)

50

Source: DAT, 36 months & 45.000km

France
Residual value figures (%) for New Generation i20 compared to key rivals in French market

Petrol-engine models

RV (%)

Hyundai New Generation i20

46

Opel Corsa

38

Peugeot 208

45

Renault Clio

47

Toyota Yaris

45

Source: L’Argus, 36 months & 45.000km

 

Italy
Residual value figures (%) for New Generation i20 compared to key rivals in Italian market

Petrol-engine models

RV (%)

Hyundai New Generation i20

40

Citroen C3

32

Peugeot 208

37

Toyota Yaris

35

Volkswagen Polo

39

Source: Quattroruote, 36 months & 45.000km

Spain
Residual value figures (%) for New Generation i20 compared to key rivals in Spanish market

Petrol-engine models

RV (%)

Hyundai New Generation i20

45

Ford Fiesta

43

Opel Corsa

36

Peugeot 208

46

Seat Ibiza

40

Source: Eurotax, 36 months & 45.000km

Austria
Residual value figures (%) for New Generation i20 compared to key rivals in Austrian market

Petrol-engine models

RV (%)

Hyundai New Generation i20

49

Citroen C3

40

Opel Corsa

39

Peugeot 208

41

Renault Clio

43

Source: Eurotax, 36 months & 45.000km

i20-restwaarde-NL.pdf

PDF - 67 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be